Šport > Nogomet
67 ogledov

Pušnik zapustil klop Olimpije

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
Marijan Pušnik je kljub naslovu jesenskega prvaka moral zapustiti ljubljansko klop.

Koroški trener je kljub vodilnemu položaju v državnem prvenstvu moral zapustiti klop Olimpije. Že nekaj časa se je govorilo, da Marijan Pušnik ni na isti valovni dolžini kot direktor kluba Ranko Stojić, nepričakovani poraz pri zadnjeuvrščenem Krškem pa je zdaj odnesel trenerja. V klubu so bili sicer že pred gostovanjem v Posavju nezadovoljni z igro na zadnjih tekmah. Olimpija ima pred spomladanskim delom tekmovanja na lestvici tri točke več od drugouvrščenega Maribora.

Ob iskanju prvih uradnih informacij pri Olimpiji niso dvigovali telefona, Pušnik pa se je oglasil na naš klic, a dejal, da se trenutno nahaja na sestanku, prosil za razumevanje in prekinil.

Pri ljubljanskem klubu so nato sporočili, da sta se Olimpija in glavni trener moštva sporazumno razšla. "G. Pušniku se iskreno zahvaljujemo za vse, kar je storil za klub v minulih šestih mesecih. Njegov doprinos k uspehom Olimpije in trenutnemu prvemu mestu na prvenstveni razpredelnici je več kot očiten. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče in uspehov," so zapisali pri zmajih.

"Zahvaljujem se predsedniku Milanu Mandariću za izkazano zaupanje, upravi, strokovnemu vodstvu in sodelavcem pa za dobro sodelovanje. Predvsem pa bi se rad zahvalil navijačem za vrnitev na stadion in odlično spodbujanje moštva. Vesel sem, da se klub nahaja na prvem mestu in ima pred najbližjim zasledovalcem tri točke prednosti. Poleg tega smo uspeli ustvariti največji prestop v zgodovini slovenskega nogometa in ljubljanskim navijačem vrniti upanje v nogomet. Želim si, da bi moštvo v spomladanskem delu sezone nadaljevalo v podobnem slogu in na koncu ostalo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice," pa je izjavil Pušnik. Ta o odločitvi kluba sprva ni nič vedel, medijem je dejal, naj se obrnejo na klub.

Komentarji na twitterju se v veliki meri ne strinjajo s potezo kluba:

Komentarjev 2
  • nostradamus 05:38 16.december 2015.

    sicer je to nepricakovano a srbska naveza deluje s polno paro imam obcutek da bodo v letu dni preklinjali mandarica ravno tako kot so rastoderja mimogrede pa v nogometu se verjetno se vedno lahko pere denar in razni ( biznismeni ...prikaži veči ) to s pridom iskoriscajo zal na racun takih trpi sport .

  • Lavdan 19:22 15.december 2015.

    SLOVENSKI FUZBAL Mandarinić. prej Bananović pa Čeferinović. Ne vem kateri tepec jim je dal denar za center na Brdu.