Šport > Nogomet
23 ogledov

Pušnik že bivši trener Hajduka

Marijan Pušnik hajduk.hr
Slovenski trener Marijan Pušnik se je moral posloviti od klopi splitskega ponosa.

Marijan Pušnik je že zapustil klop Hajduka. Klub je ob deseti uri sklical novinarsko konferenco, na njej pa so potrdili razhod s slovenskim trenerjem. Pušnika je odnesel poraz v četrtfinalu hrvaškega pokala, Hajduk je po podaljških klonil proti mestnemu tekmecu Splitu.

"Gospod Pušnik je profesionalno obavil svoj posel, precej bolj kot se to morda vidi skozi rezultate ekipe. Veliko je vplival tudi na delo druge ekipe, mladincev," je dejal športni direktor kluba Mario Branco.

"Hvala vsem sodelavcem, navijačem Hajduka, še zlasti Torcidi. Pogodba je prekinjena na džentlemenski način, razhajamo se kot prijatelji. Ostal bom del te zgodbe, odslej bom navijač Hajduka," je izjavil Pušnik.

Odpoved je ponudil tudi športni direktor Branco: "Pušnik je bil tudi moja izbira, zato sem ponudil svoj odstop. Zdi se mi profesionalno, da dam svoj mandat na razpolago," je dejal Branco. Klub naj bi zdaj napadal drugo mesto v prvenstvu, kjer se zdaj nahaja Dinamo.

"Na žalost za nas ostaja le liga, moramo se boriti za drugo mesto. Prvo mesto je že predaleč, drugo je še dosegljivo," je dodal Branco in dejal, da igralci za zdaj ne bodo kaznovani za svoje predstave.

Hajduk je v prvenstvu tretji, za vodilno Rijeko zaostaja za 11 točk. Pušnik je z ekipo na 26 uradnih tekmah dosegel 16 zmag, pet remijev in pet porazov. Ekipo bo do imenovanja novega trenerja vodil strokovni štab Hajduka 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.