Zdravje > Otrok
22 ogledov

"Pustite otroku, da se kdaj tudi dolgočasi"

Otroka se igrata Profimedias
Ni nujno, da morajo otroci med počitnicami ves čas gibati, pohajati in spoznavati nove aktivnosti. Všeč so jim tudi preproste stvari.

Preživljanje počitnic z otroki v mestu je včasih lahko naporno. Predvsem zaradi tega, ker se starši bojijo, da bi se otroci dolgočasili in želijo na silo zapolniti čisto vsak trenutek.

Pomembno je, da se starši zavedajo, da imajo tudi otroci radi preproste stvari, kot so ogled filma, igranje, sprehod. Te stvari pa lahko zdaj počnemo skupaj, saj imamo morda za takšne stvari čez leto premalo časa. Tako svetuje psihologinja s pediatrične bolnišnice Bambino Gesu Cristiana De Ranieri.

Pustite otroku, da se kdaj dolgočasi

“Pogosto nas strah pred praznino prisili, da napolnimo otrokov vsakdan s številnimi aktivnostmi. V resnici pa ni nobena tragedia, če se otroci kdaj pa kdaj dolgočasijo, se postopajo po hiši in si izmislijo kakšne nove igrice,” pojasnjuje. Počitnice so po njenih besedah priložnost, da se otroci spočijejo in da delajo stvari, za katere sicer nimajo časa. “Otroci imajo med letom namreč zelo polne dneve,” pravi.

“Pomembno je, da si vzamemo čas za otroka, da se res posvetimo otroku in med tem časom tudi izklopimo telefon,” svetuje in dodaja, da moramo početi čim več stvari skupaj. Ena od takih stvari je tudi skupno planiranje dnevov med počitnicami. Skupaj si lahko na internetu izberete kraje, ki so primerni za izlete, skupaj lahko prebirata knjige ali pa vašemu otroku skuhate najljubšo jed.

“Imejte v mislih, da imajo mlajši otroci omejen čas za koncentracijo. Zato je bolje izvajati več krajših aktivnosti,” še svetuje.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.