Svet
34 ogledov

Putin in Medvedjev pozirala v fitnesu med dvigovanjem uteži

Putin, Medvedev
1/4
EPA
Kremelj so objavili video posnetek in fotografije ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki skupaj s premierjem Dimitrijem Medvedjevom v telovadnici dviguje uteži. Po vadbi si nato skupaj privoščita še meso z žara in čaj.

Uradna Moskva želi s takšnimi 'mačo' posnetki dvigniti Putinovo priljubljenost, ki je začela v zadnjih mesecih upadati, pravijo poznavalci.

Putin, Medvedev | Avtor: EPA EPA
Putin, Medvedev | Avtor: EPA EPA

 

 

 

 

 

 

 

Ruski predsednik, oblečen v belo majico s kratkimi rokavi, športne hlače in copate, telovadi na različnih fitnes napravah za krepitev mišic. Dogodek, ki ga je Kremelj skrbno posnel, močno spominja na prizore Putina, ki brez zgornjega dela oblačil jezdi konja, s puško lovi tigra oziroma pilotira reaktivno letalo.

Putin, Medvedev | Avtor: EPA EPA

Javnomnenjska podpora Putinu v zadnjih mesecih pada zaradi gospodarskih težav, s katerimi s sooča Rusija, in velike inflacije rublja – njegova vrednost se je v zadnjem letu namreč prepolovila. Rusija se je v takem položaju znaša predvsem zaradi padca cen nafte na svetovnih trgih in sankcij, ki so jih zoper Rusijo zaradi vpletenosti v Ukrajinsko krizo uvedle zahodne države.

Po telovadbi sta si ruska voditelja v Putinovi črnomorski rezidenci Bočarov Ručej blizu Sočija privoščila meso na žaru in čaj in s tem še nadgradila vtis zdravega življenja.

Putin, Medvedev | Avtor: EPA EPA
Putin, Medvedev | Avtor: EPA EPA

 

Podpora Putinu je po zahodnih merilih kljub vsemu še vedno zelo visoka. Po raziskavi, ki so jo v Rusiji objavili minuli petek, ga podpira 72 odstotkov volivcev, avgusta je bilo takih 76 odstotkov. Najnižjo podporo je imel ruski predsednik sicer novembra 2013, ko ga je podpiralo 61 odstotkov volilnih upravičencev, najvišjo pa so zabeležili lani, ko so ga po začetku posredovanja v Ukrajini podpirale štiri petine Rusov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.