Svet
77 ogledov

600 plačancev iz Sirije beži proti Evropi

Sirija EPA
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je pozval ruskega predsednika Vladimirja Putina naj ponovno dobro premisli o svoji strategiji v Siriji. Medtem Rusi sporočajo, da je pristaše IS-a zajela panika in da množično dezertirajo. 600 plačancev naj bi tako že bežalo proti Evropi.

Rusija medtem s svojim letalstvom v Siriji ne kaže nobene namere, da ne bi sledila začrtanim ciljem. Nadaljujejo z bombardiranjem položajev Islamske države in se pri tem ne ozirajo na kritike, ki prihajajo iz Washingtona. V podporo sirskemu predsedniku Bašarju Al Asadu so Rusi z bombardiranjem pričeli v sredo.

Rusi bombe mečejo na IS in tudi druge ekstremistične skupine v Sirji. Od začetka posredovanja se je zvrstilo že preko 60 zračnih napadov. Obama je v petek izjavil, da je rusko posredovanje recept za katastrofo. Pojasnil je, da Rusi ne ločijo med IS in sirsko opozicijo, ki želi, da Asad zapusti oblast. "Njihov pogled na to je, da so vsi teroristi," pravi Obama. Z njim se je strinjal tudi britanski premier David Cameron, ki je dejal, da Putin pomaga Assadu in ustvarja še večjo katastrofo.

Turški predsednik Erdogan je zato pozval Putina, da ponovno razmisli o svoji strategiji. Medtem je ruski general Andrej Kartapolov dejal, da so njihovi zračni napadi zagnali paniko v vrstah upornikov. Zbežalo naj bi že preko 600 plačancev, vsi želijo v Evropi, pravi Kartapolov.

Komentarjev 12
  • erikkk 23:15 04.oktober 2015.

    Držim pesti Rusiji in Purino ... ves IS naj uniči ...

  • TOLAR 17:39 04.oktober 2015.

    ZDA plačuje begunce

  • mph 16:43 04.oktober 2015.

    Zelo redko se strinjam s tabo, tokrat je ena teh prilik. :-)