Svet
25 ogledov

Putinovo maščevanje nad glavnim mestom IS

Sirija EPA
Napad je sledil kmalu zatem, ko je Rusija uradno potrdila, da so njihovo potniško letalo nad Sinajskim polotokom zrušili teroristi. Hkrati je glavno mesto Islamske države že drugo noč zapored bombardirala tudi Francija.

Sirski observatorij za človekove pravice je danes sporočil, da so v koordiniranih napadih zračnih sil Rusije in Francije v zadnjih 72 urah ubili 33 džihadistov Islamske države.

Hkrati prihajajo sporočila, da džihadisti utrjujejo obrambo v pričakovanju novih napadov; skrivali naj bi se v civilnih predelih mesta, kjer naj bi civilnemu prebivalstvu onemogočali, da bi v strahu pred novimi napadi zbežali.

Medtem je novinarka in voditeljica Russia Today Remi Maalouf na Twitterju objavila eno izmed izjav ruskega predsednika Vladimirja Putina takoj zatem, ko je bilo potrjeno, da je bilo rusko letalo nad Sinajskim polotokom zrušeno zaradi doma izdelane bombe.

Glede na njeno objavo je Putin izjavil: "Odpuščanje teroristom je stvar boga. Na meni je, da jih k njemu pošljem."

Srdito Putinovo maščevanje

Ruski predsednik ni dolgo čakal; takoj po prejetem uradnem sporočilu, da je rusko letalo strmoglavilo zaradi podtaknjene doma narejene bombe, je izdal odredbo za bombandiranje glavnega mesta samooklicane Islamske države.

Neimenovani vir iz francoske vlade je pri tem izpostavil, da je Putin “končno ugotovil, kdo je glavni sovražnik v Siriji”. “Poteka močno obstreljevanje mesta Raqqe, kar je dokaz, da se je Rusija začela zavedati nevarnosti, ki jo v resnici predstavlja Islamska država,” je po pisanju francoskih medijev poudaril omenjeni vir.

Cilje Islamske države v omenjenem mestu na severu Sirije so že drugo noč zapored nocoj bombardirali tudi francoski vojaki, pri čemer so – po poročanju francoskega obrambnega ministrstva – med drugim uničili center za usposabljanje.

Po poročilih aktivistov, ki se nahajajo v tem mestu civilnih žrtev ni, uničenje pa naj bi bilo ogromno. V mestu naj ne bi bilo elektrike in vode, med ljudmi vlada panika.

Francosko - rusko sodelovanje

Kot je včeraj sporočil uradni Kremelj, sta se Vladimir Putin in njegov francoski kolega Francois Hollande včeraj dogovorila o "tesnejšem sodelovanju" svojih obveščevalnih agencij.

"Dogovor je, da državi tesneje sodelujeta v skupnem boju zoper teroristične skupine v Siriji," je sporočil urad ruskega predsednika Putina, potem ko se je ta po telefonu pogovarjal s francoskim kolegom. Sogovornika naj bi se v živo sestala v Moskvi 26. tega meseca.

PREBERITE TUDI:


Komentarjev 22
  • oltajmer 05:47 19.november 2015.

    hvaljen isus in marija

  • McBobo 22:07 18.november 2015.

    V EU pa dokončno popolnoma prepovedati islam in porušiti džamije.

  • McBobo 22:04 18.november 2015.

    Razpaljotka.