Avto
23 ogledov

Rabljeni avto bo morda sam osvežil notranjost

Mini cooper D Saša Despot
Johnson Controls skuša izdelati notranjost avtomobila, ki bi sama preminjala barvo.

Kot so pojasnili pri enem vodilnih svetovnih dobavtieljev avtomobilski industriji, bi novost prišla prav tako lastnikom, ki si želijo spremembe pri svojem avtomobilu kot tistim, ki kupijo rabljen avtomobil, saj bi s spremembo notranjosti izginili tudi sledovi obrabljenosti. 

Podpredsednik oddelka za napredne tehnologije Han Hendriks je pojasnil, da njihovi razvojniki pospešeno delajo tudi na področju naprednih filtrov zraka, ki bi lahko vedno znova povrnili vonj po novem avtomobilu. Kako natančno bi takšne tehnologije delovale, Hendriks ni pojasnil.

Kako zadostiti različnim željam Kitajcev

Po poročanju Autonewsa Hendriks za tovrstne rešitve še ni podal kakšnih realnejših napovedi o serijski proizvodnji, je pa podal še nekaj zanimivih ugotovitev glede navad kupcev, ki se jim morajo izdelovalci notranjosti in dobavitelji različnih podsistemov dodobra posvečati. Na primeru Kitajske je denimo Hedriks izpostavil tamkajšnja pričakovanja kupcev, da so odlagalna mesta že vnaprej prilagojena kot držala telefonov ali sončnih očal.

Na drugi strani starejši Kitajci pričakujejo, da jih naokoli vozijo drugi, odtod tudi takšno povpraševanje po podaljšanih podvozjih različnih modelov. Pri Johnson Controls pa še posebno pozornost hkrati namenjajo udobju, ki ga je takšen potnik na zadnjih sedežih deležen prek različnih sistemov, kakovosti materialov in podobno. Nasprotno pa kitajski lastniki avtomobilov, mlajši od 35 let, želijo sami upravljati svoj avto, zato so v tem podobnejši sodobnikom iz Evrope in Severne Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.