Šport
46 ogledov

Racmani prehiteli Kopitarjeve kralje

Corey Perry in Simon Depres Profimedias
V zadnjih dveh tekmah rednega dela severnoameriške hokejske lige NHL sta slavili gostujoči ekipi.

V Washingtonu so Anaheim Ducks z 2:0 premagali najboljšo ekipo rednega dela prvenstva in v pacifiški skupini na prvem mestu prehitel Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers pa je s 5:2 premagala domači New York Islanders.

Los Angeles Kings, ekipa najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, je v noči na nedeljo v svoji dvorani po streljanju kazenskih strelov izgubila z Winnipeg Jets s 3:4. S tem so tudi ostali še brez naslova v pacifiški skupini, kajti v drugi od zadnjih dveh tekem rednega dela lige je Anaheim prišel do zmage proti Washington Capitals. Do odločitve je prišlo na začetku druge tretjine, ko sta bila uspešna Corey Perry in Nick Ritchie.

"Sezona se za nas ni začela dobro, nismo igrali, kot smo si želeli. Imeli smo veliko sestankov, veliko smo govorili o vzrokih, okoli božiča pa so zadeve le krenile na bolje," je dejal Perry, strelec prvega gola račkov na tekmi, ki se lahko pohvalijo tudi z najboljšo obrambo rednega dela lige, saj so prejeli le 192 golov, ali enega manj kot Washington Capitals in tri manj kot Los Angeles Kings.

V New Yorku se je prepričljive zmage veselila Philadelphia Flyers. Obe ekipi sta že bili uvrščeni v končnico, tako da tekma ni odločala o ničemer, med strelce pa se je vpisalo sedem različnih igralcev. Otočani se bodo v končnici pomerili s Florido Panthers, Philadelphio pa čakajo obračuni z Washington Capitals.

Druga dva četrtfinalna para zahodne konference sta Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings in Pittsbrugh Penguins - New York Rangers, v vzhodni konferenci pa so četrtfinalni pari Dallas Stars - Minnesota Wild, St. Louis Blues - Chicago Blackhawks, Anaheim Ducks - Nashville Predators in Los Angeles Kings - San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders - Philadelphia Flyers 2:5
Washington Capitals - Anaheim Ducks 0:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.