Slovenija
33 ogledov

Račun morajo izdati

račun Boštjan Tacol
Ujma ni izgovor za neizdajanje računov.

Prodajalci morajo račun izdati, tudi če nimajo elektrike; še vedno so namreč dovoljeni paragonski bloki, ki se jih da dobiti v vsaki knjigarni. "Če bi imel kdorkoli kakršenkoli pomislek, pa lahko poda prijavo in bomo to, ko se razmere izboljšajo, preverili," je dejala dodaja glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlič.

Na tem področju zdaj ne opravljajo intenzivnih inšpekcijskih nadzorov, saj to ni prioriteta, še pravi Grličeva, prav tako v času "te elementarne nesreče nobeno podjetje, ki je kakorkoli ogroženo, ni deležno inšpekcijskih nadzorov, bi pa nadzor seveda izvedli, če bi šlo za morebitno prodajo nevarnega proizvoda".

Če ne drugače, z bloki

Območna enota inšpektorata od ponedeljka namreč ne deluje, ker ni elektrike in ogrevanja, tamkajšnji inšpektorji pa delo opravljajo v Kopru. "V vsem tem času ni bilo opravljenega nobenega pregleda na območju Logatca, Cerknice, Pivke, Loške doline. Istočasno pa sem dobila informacijo, da Mercator v Postojni normalno deluje, izdaja račune, ker imajo agregat, prav tako ena železnina, ki račune izdaja s paragonskimi bloki," dodaja.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.