Avto
181 ogledov

Ni ukradel radarja, ampak prazno škatlo

Kraja radarja Youtube
Minuli vikend je po spletu zaokrožil video, kako je neznanec na ljubljanski obvoznici ukradel radar, a je ukradel le radarsko ohišje. Mobilni radar sicer stane okoli 500 evrov.

Takoj po postavitvi delovne zapore zaradi začetka obsežnih obnovitvenih del na severni ljubljanski obvoznici je med Tomačevim in Celovško cesto neznanec ukradeno radarsko ohišje. Po podatkih Darsa, ki so jih posredovali zurnal24.si v ohišju ni bilo merilne naprave. "Nadomestili smo ga z drugim, ki je ostalo na svojem mestu. Očitno se je tat prvega zadovoljil s tem, da je ugotovil, da v prvem ni bilo merilnika hitrosti," so nam sporočili z Darsa.

To je v zadnjem letu dni drugi primer kraje radarskega ohišja na širšem območju Ljubljane. Poleg navedenega (posnetek) so radarsko ohišje ukradli na območju razcepa Zadobrova. Slednjega so, sicer precej zdelanega darsovi delavci po določenem času našli na širšem območju avtoceste. Na Darsu pravijo, da je očitno storilec nanj stresel svojo jezo, ker je po vsej verjetnosti prehitro vozil in kršil predpise.

Imajo več deset ohišji, a ne toliko radarjev

Radar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Z merilnimi napravami upravlja policija, tak mobilni radar, ki ga postavijo v radarsko ohišje pa stane okoli 500 evrov. Na Darsu imajo več deset radarskih ohišij, ki jih nameščajo v delovne zapore, kjer je predpisana omejena hitrost vožnje. S tem želijo umiriti promet na tem območju, kjer so v delovnih zaporah tudi delavci, ter povečati prometno varnost, saj so naleti v delovne zapore lahko tudi tragični. Lani so nam na policiji pojasnili, da so razpolagali samo z enim radarjev primernim za namestitev v premično ohišje.

Na Darsu pojasnjujejo, da obsežna obnovitvena dela na severni obvoznici med Tomačevim in Celovško cesto potekajo v skladu s časovnico. Ne beležijo težav in zastojev v prometu zaradi teh del. Od nedelje pozno zvečer je znova odprt priključek Ljubljana - Bežigrad (Dunajska cesta), hkrati pa so zaradi del predvidoma za 10 dni zaprli naslednji priključek v smeri Primorske, to je Ljubljana - Savlje.

Ostala prometna ureditev zaradi del na odseku severne ljubljanske obvoznice med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto ostaja nespremenjena. Promet bo vse do začetka avgusta, ko bodo dela prešla v tretjo fazo (zaprto bo smerno vozišče obvoznice proti Štajerski), potekal dvosmerno po levi polovici hitre ceste (to je na smernem vozišču proti Primorski), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki so med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo. Hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Kakor so napovedali, bo v celotnem času druge faze obnovitvenih del zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Kosez (Primorske).

Obnovitvena dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi septembra.

Komentarjev 7
  • zdrej 00:27 20.julij 2016.

    Zanimivo. Ko je napisal golo resnico, pa mu dajete minuse. Jaz se z njegovim mnenjem očitno zelo strinjam, ker je resnica. Jamrate za kazni, kot da jih vsaj tedensko dobivate. Večkrat sem se smejal policaju v brk, ko sem ...prikaži večm mu skušal dopovedati, da ni bilo nič alkohola, pa je sledilo "pa boste vseeno pihali. " Za hitrost pa par let ni bilo nič konkretnega. Pa sem vsak dan na cesti.

  • Janez_53 22:46 19.julij 2016.

    To ni nobena kraja, ampak PROSTOVOLJNI PRISPEVEK PREPOTENTNIH, NESPAMETNIH IN NEKULTURNIH VOZNIKOV, KI MISLIJO, DA SO PREDPISI NAMENJENI LE DRUGIM!

  • dragec 18:28 19.julij 2016.

    verjetno je odtujil kak " pošten" Slovenec, ali "mogoće" nepošten "Slovenac"