Avto
21 ogledov

Radarji preplavili mesto

Radarji v Mariboru Katarina Pernat
Maribor. Od jutri radarji skoraj na vsakem večjem križišču.

“V skladu s terminskim načrtom se bo v torek, 16. oktobra, začela izvajati avtomatska detekcija hitrosti vozil na celotnem območju občine,” so sporočili iz Mestne občine Maribor (MOM). Naj spomnimo, da je MOM sklenila 30 milijonov evrov vredno pogodbo s podjetjem Iskra sistemi, ki bo v obdobju štirih let posodobilo dotrajan semaforski sistem v MOM.

Z novimi semaforji pa bo na nekaterih križiščih v Mariboru vzpostavljenih 23 sistemov za detekcijo hitrosti in vožnje v rdečo luč ter 40 sistemov samo za detekcijo vožnje v rdečo luč, vendar detekcija vožnje v rdečo luč za zdaj še ne bo delovala. Kazni bo prekrškarjem pošiljalo mariborsko mestno redarstvo.

Komentarjev 8
  • linka 15:45 16.oktober 2012.

    nikjer ni zelenega vala...samo se peljite od Hoče proti mestu...sramota ,da so se še na tak način spravili na "ubogi narod"...

  • bober123 20:03 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

  • bla_blabla 13:22 15.oktober 2012.

    Zeleni val v MBju??? HA HA HA V MBju je zeleno Pohorje, pa mozgani kangle (zadnji stadij gnitja). Je v MBju zeleni val (ptujska, proletarske brigade, titova/trzaska), samo da ga lovis moras vozit okrog 90 na uro + imet ...prikaži več sreco da si v pravem trenutku prisel na prvi semafor.