Zdravje > Življenjski stil
58 ogledov

Radi kolesarite? Postanite del akcije ...

Kolesarji Copenhagenize Index
Do desetega septembra imate možnost, da sodelujete v akciji Prekolesarimo svet.

"V mednarodni akciji bodo sodelovali udeleženci z vseh celin in iz številnih držav. Prekolesarjeni kilometri simbolizirajo povezanost celega sveta v prizadevanjih za preprečevanje samomora," pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ)

"V akciji Prekolesarimo svet štejejo kilometri na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarimo lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet, razširjamo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo," je povedala doc. dr. Saška Roškar, nacionalna predstavnica pri Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora in strokovnjakinja za duševno zdravje iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Kolesarjenje | Avtor: Profimedias Profimedias
Udeleženci kolesarjenja beležijo prekolesarjene kilometre v podporo akciji in jih vpišejo na spletni strani enega od organizatorjev; informacije o akciji so na voljo na naslednjih spletnih straneh, kjer poiščemo logotip s kolesom: www.ozara.org, www.nijz.si, www.zivziv.si in www.posvet.org. 

Udeleženci si lahko sami natisnejo tudi uradni znak akcije in ga med kolesarjenjem pritrdijo na vidno mesto. Kolesarji bodo tudi letos ob koncu akcije prejeli potrdilo o sodelovanju. Vsakdo lahko k sodelovanju povabi svoje bližnje, znance, prijatelje in sodelavce.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:06 09.maj 2017.

    Vse tovrstne akcije so navadni populizem od katerih imajo profit določene organizacije.