Šport
16 ogledov

Radomlje do druge zmage: žrtev spet Koper

Radomlje, Koper Anže Petkovšek
Ekipa Radomelj je presenetila Koprčane (2:1) in si z drugo zmago v prvenstvu povečala možnosti v boju za obstanek.

Nogometaši Radomelj so za marsikaterega slovenskega prvoligaša zaželen tekmec, mnogi izmed njih zapuščajo obračune z njimi zadovoljni. Za Koper to ne velja. Prav Koprčani so bili namreč do tega kroga edini, ki so morali priznati premoč Radomljam.

Kljub temu so bili kanarčki z Obale tudi danes favoriti, a se še enkrat opekli. Glavni krvnik je bil Dušan Stoiljković z dvema zadetkoma in tako nekoliko popravil Kalcerjeve težave z neučinkovitostjo. Pred tem so namreč zadnjeuvrščene Radomlje na osmih tekmah mrežo zatresle le enkrat, pa še takrat z bele točke.

Napeta končnica prvega dela

Koprčani, ki so doživeli enajsti poraz v sezoni in ostajajo sedmi, so tekmo začeli odločno in sprožili prve tri strele na tekmi, a ne Domen Črnigoj ne Jaka Štromajer nista bila dovolj natančna. Domači so prvič nase opozorili v 12. minuti, ko je Goran Vuk prodrl v kazenski prostor z leve strani, a žogo poslal mimo gola. V nadaljevanju gledalci niso videli prav pogostih zaključkov akcij s streli proti vratom, v 32. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Stoiljković, ki je z nizkim strelom zadel desno vratnico koprskih vrat.

Isti igralec je bil še natančnejši pet minut pozneje, ko je poskrbel za domače vodstvo. Z nizkim strelom z desne strani kazenskega prostora je žogo pod gostujočim vratarjem Erminom Hasićem spravil v mrežo. V 44. minuti so Koprčani izenačili, ko je Ivica Guberac lepo stekel v prazen prostor in z nizkim strelom matiral Denija Blaževića, toda Stoiljković je še pred koncem polčasa domače povedel v novo vodstvo, ko je žogo poslal čez Hasića.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, do zaključnih strelov so nekajkrat prišli gostitelji, a izida niso spremenili. Niti po Stoiljkovićevem poskusu na prazen gol v 75. minuti, ko je Hasić zgrešil žogo, na golovi črti pa je posredoval eden od koprskih nogometašev. V 79. minuti se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Vuk, toda zgrešil cilj. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi.

Prva liga TS, 19. kolo:

Gorica : Domžale 1:2 (1:1)
Majcen 24.; Korun 15., Parker 66.

Maribor : Rudar Velenje 3:2 (2:0)
Tavares 23., 71., Zahović 26.; Jelić 82., 94.

Celje : Zavrč 3:0 (3:0)
Verbič 1., 23., Miškić 21.
RK: Kristić (Zavrč) 20.

Olimpija : Krka 1:2 (0:1)
Šporar 76.; Perić 19., Matić 71./ag

Kalcer Radomlje : Luka Koper 2:1 (2:1)
Stoiljković 37., 45.; Guberac 44.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.