Šport
25 ogledov

Radomlje do prve točke, Zavrč in Gorica remizirala

Krka Radomlje PLTS Reševalni pas/Twitter
Obe nedeljski tekmi sta se končali brez zmagovalca in tudi brez zadetka. Radomlje so na gostovanju pri Krki prišle do prve točke (0:0), Zavrč pa je z remijem proti Gorici (0:0) spet skočil na četrto mesto.

V obračunu ekip z dna lestvice, pred današnjim dvobojem je imela domača Krka le tri točke iz osmih tekem, Radomlje pa so bile brez točke na zadnjem mestu, so imeli vlogo rahlega favorita Dolenjci. V pokalu so namreč nakazali, da lahko igrajo tudi bolje, premagali so velenjski Rudar, pa tudi manj težav s sestavo ekipe so imeli, gostje so namreč igrali brez Igorja Barukčića, Gregorja Kosca in Mateja Florjančiča.

Uvod je postregel s prvim naletom gostov, najprej je nevarno meril Janez Zavrl, a je domači vratar Tomislav Pelin dobro posredoval. Isti igralec je imel nekaj minut zatem novo priložnost, toda njegov strel z glavo ni bil dovolj natančen, da bi žoga končala v mreži. Krka je nato počasi umirila tekmece, tudi sama prišla do nekaj priložnosti, po podaji Jake Ihbeisheha pa je bil od domačega igralca Žige Kastrevca hitrejši vratar Radomelj Vjekoslav Andrić. Kastrevec je nato v 19. minuti poskusil z glavo, vratar Andrić pa je strel ubranil. Do konca polčasa sta si obe ekipi pripravili še po nekaj polpriložnosti, ostalo pa je pri izidu 0:0.

Drugi del so z nevarnejšo akcijo začeli Novomeščani, po strelu Ihbeisheha je skušal do žoge priti Marin Perić, a ni bil dovolj hiter, da bi jo preusmeril v gol. Pozneje je imel nekaj priložnosti za gol še Josip Fuček, najlepšo v 68. minuti, toda vratar Radomelj se je izkazal. V zadnjem delu tekme je igralce še pošteno namočilo, naliv pa je manj zmotil nogometaše iz Radomelj. V zadnjih minutah so si namreč pripravili še dve lepi priložnosti, po katerih bi lahko iz Novega mesta odšli s tremi točkami. V 83. minuti je bil vratar Pelin že premagan, toda prečka je preprečila veselje Žigi Smrtniku. Domači vratar pa je nato v 89. minuti še dobro posredoval ob nevarnem poskusu Zavrla. Gostje so bili tako sicer bližje trem točkam, vseeno pa so v devetem prvenstvenem krogu dobili prvo točko v sezoni.

Zavrč prekinil urok Gorice

Doris Kelenc Zavrč PLTS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Zavrča so v minuli sezoni izgubil vse štiri medsebojne tekme z Gorico, ki je Haložanom zabila kar trinajst golov. Gorica je tako edini klub med prvoligaško druščino, ki Haložanom do danes ni prepustila niti ene same prvenstvene točke, tokrat pa so jim jo gostitelji le odščipnili (0:0).

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko lepih akcij ne na eni ne na drugi strani, videli pa so dve lepi priložnosti, a sta bila obakrat uspešnejša vratarja. Prvo na tekmi so imeli gostitelji, ko je Dino Kresinger z glavo lepo podal do osamljenega Dejana Poliča, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran sprožil proti golu, a nastreljal zgolj naročje goriškega vratarja Vasjo Simčiča. Goričani so v 28. minuti prek Amedeja Vetriha prvič sprožili proti vratom Marka Ranilovića, a je njegov poskus končal visoko preko vrat, v 37. minuti pa je za goste previsoko meril še Denilton Venturim Jr. Le štiri minute pozneje so goriški nogometaši nevarno kombinirali v domačem kazenskem prostoru, nato je s petih metrov do strela z glavo prišel Matija Širok, vratar Ranilović pa je prvič na tekmi moral posredovati in žogo v letu atraktivno ujel.

Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Od 60. minute so imeli Goričani sicer rahlo terensko premoč v sodnikovem dodatku pa celo lepo priložnost, da pridejo do zmage. Po dolgi žogi Široka so gosti izvedli nevaren protinapad, ki ga je končal Ezekiel Henty, a je bil domači vratar Ranilović na mestu, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

Prva liga TS, 9. kolo:

Luka Koper : Maribor 1:2 (1:1)
Žibert 33.; Dervišević 45., Tavares 77.
RK: Rajčević (Maribor) 76.
Handanović (Maribor) je v 77. minuti ubranil enajstmetrovko Ivetiću.

Celje : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Omoregie 32.; Jelić 81.

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)
Vidmar (Domžale) je v 41. minuti ubranil enajstmetrovko Omladiču.

Zavrč : Gorica 0:0 (0:0)

Krka : Kalcer Radomlje 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.