Šport > Moto športi
12 ogledov

Räikkönen dobil domačo nalogo

kimi raikkonen EPA
Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je Kimiju Räikkönenu zadal nalogo, da mora izboljšati svoje rezultate na sobotnih kvalifikacijah.

Nekdanji svetovni prvak se na kvalifikacijah v letošnji sezoni še ni uvrstil višje od četrtega mesta (VN Bahrajna), medtem ko si je Sebastian Vettel na vseh petih preizkušnjah privozil najmanj drugo startno vrsto. Finec je imel posledično več težav med dirkami, kar se odraža tudi v točkovanju prvenstva, kjer ima 38 točk zaostanka za moštvenim kolegom.

''Kimijeva težava je v kvalifikacijah. Na dirkah je na trenutke enako hiter kot Sebastian. Včasih je to posledica gneče na dirkališču, res pa je, da je imel za dirkalniki pred njim velik zaostanek,'' je povedal Arrivabene.

''Če se bo izboljšal v kvalifikacijah, potem na dirki ne bo imel težav, saj vsi vemo, da je Kimi na dirkah odličen. Če mu dam domačo nalogo, bo moral 100-krat napisati 'moram biti boljši v kvalifikacijah','' je dodal šef Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.