Šport > Moto športi
12 ogledov

Räikkönen: Ne potrebujem navodil

kimi raikkonen EPA
Kimi Räikkönen je Ferrariju sporočil, da ne potrebuje navodil, kaj mora izboljlšati, če bo želel poseči po najvišjih mestih na dirkah formule ena.

Potem ko je šef Ferrarija Maurizio Arrivabene dejal, da bo Kimi Räikkönen moral izboljšati svoje rezultate na sobotnih kvalifikacijah, mu nekdanji svetovni prvak vrača, da navodila niso potrebna.

''Seveda vem, kje se moram izboljšati, tega mi ni treba govoriti. Povsem enastovano je,'' je povedal Finec in dodal: ''V soboto se pogosto znajdemo v težkem položaju. V nedeljo začenjam tam, kjer ne bi smel, zato so dirke težavne.''

Na vprašanje, v čem je glavna težava, da na kvalifikacijah ne more iztisniti več iz svojega poskočnega konjička, je Kimi odvrnil: ''Ne gre za eno stvar. Gume so ključnega pomena, če ti uspe, da delujejo dobro, to naredi veliko razliko. Prepričan sem, da nam bo uspelo, čeprav izgleda zapleteno.''

Räikkönen ima v skupnem seštevku 66 točk zaostanka za vodilnim Lewisom Hamiltonom. ''Ne razmišljam o naslovu prvaka. Gremo dirko po dirko, na koncu pa bomo videli, kje smo. Zavedamo se, da nas čaka še veliko dela, a če pogledate, kje smo bili lansko leto, smo ogromno napredovali. Premikamo se v pravo smer, vendar si želimo boljših rezultatov. Začetek sezone ni bil enostaven, a potrebno bo urediti malenkosti in narediti več. Verjamem, da bomo dosegali boljše rezultate,'' napoveduje Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.