Šport > Moto športi
27 ogledov

Räikkönen: Sanje se nadaljujejo

kimi raikkonen EPA
Kimi Räikkönen je po podaljšanju pogodbe s Ferrarijem dejal, da je bolj kot kdajkoli prej predan delu s poskočnim konjičkom.

Finski veteran Kimi Räikkönen bo tudi v prihodnji sezoni branil barve rdečih iz Maranella, kjer bo dirkal ob štirikratnemu svetovnemu prvaku Sebastianu Vettlu.

Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je v letošnji sezoni nekajkrat poudaril, da bodo o podaljšanju sodelovanja odločali Finčevi rezultati na stezi, peto mesto v skupnem seštevku pa je očitno dovolj, da bo Räikkönen lahko ostal v Ferrariju, pa čeprav je po dobri polovici sezone zbral kar 84 točk manj od moštvenega kolega.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Nekdanji svetovni prvak (2007) bo tako tudi v prihodnji sezoni del elitnega dirkaškega športa, kateremu se je pridružil leta 2001.

''Kaj naj rečem? To, da bom lahko še eno leto ostal pri Ferrariju, pomeni, da se sanje nadaljujejo. Scuderia je moja družina in vedno sem govoril, da si želim tukaj končati svojo kariero. Predan sem bolj kot kdajkoli prej in rad bi se zahvalil ljudem, ki so mi dali to priložnost. Velika zahvala gre tudi navijačem, ki me ves čas podpirajo,'' je povedal Kimi.

Räikkönen je najstarejši drikač v karavani formule 1, saj bo prihodnje leto dopolnil že 37 let. Sledita mu Jenson Button (35) in Fernando Alonso (34), ki tvorita najstarejši dirkaški par v paddocku F1. Dva meseca starejši od Alonsa je še en nekdanji dirkač Ferrarija, Felipe Massa (34).

Kot zanimivost, z najmlajšo dirkaško zasedbo se ponaša Toro Rosso, za katerega dirkata Max Verstappen (17) in Carlos Sainz ml. (20).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.