Šport > Moto športi
25 ogledov

''Räikkönen/Alonso nevarna kombinacija''

kimi raikkonen EPA
Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je priznal, da bodo rdeči iz Maranella v prihajajoči sezoni težko usklajevali ambicije Fernanda Alonsa in Kimija Räikkönena.

Sezona 2014 bo še posebej zanimiva za Ferrari, ki bo imel v svoji garaži dva nekdanja svetovna prvaka. Kimi Räikkönen, ki je, ironično, leta 2009 odšel prav zaradi prihoda Fernanda Alonsa, se vrača v Maranello, kjer bo izzval do nedavnega prvega dirkača Ferrarija.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
''Kombinacija Alonso/Räikkönen bi bila lahko nevarna. A v formuli 1 je vse potenicalno nevarno,'' je povedal Di Montezemolo in dodal: ''Mislim, da Fernando ve, da ne dirka zase, ampak za Ferrari. Räikkönen pa ve, da se nahaja v drugem obdobju svoje kariere, pred njim sta dve pomembni leti glede na izkušnje in odgovornost.''

Domenicali z obema na pogovor

Alonso je bil v zadnjih letih nesporna prva violina poskočnega konjička, saj se Felipe Massa ni mogel dostojno kosati z dvakratnim svetovnim prvakom, stanje pa bi se lahko kaj kmalu spremenilo, saj Räikkönen velja za enega najboljših dirkačev v karavani formule 1. Šef ekipe Stefano Domenicali se je z obema pogovoril na štiri oči.

''Domenicali je bil z obema zelo jasen. Imata čast in odgovornost dirkati za Ferrari in vsak dirkač ve, da ne dirka zase, ampak za ekipo. Če želi dirkati zase, so njegove možnosti neskončne. Lahko ustanovi svojo ekipo, lahko se pridruži drugi ekipi, a pri Ferrariju imamo pravila,'' je odločno pribil Di Montezemolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.