Šport
16 ogledov

Rafa in Nole korak do novega spopada

novak đoković EPA
V New Yorku bodo danes na sporedu polfinalni obračuna zadnjega grand slama sezone za OP ZDA v moški konkurenci.

Prva bosta na igrišče v Flushing Meadowsu stopila številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković in Švicar Stanislas Wawrinka.

stanislas wawrinka | Avtor: EPA EPA
Tenisača sta se zadnjič pomerila januarja v osmini finala OP Avstralije in prikazala eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Po petih nizih ''mesarskega klanja'' se je zmage veselil Đoković (12:10 v petem), ki je v Melbournu nato osvojil svojo četrto lovoriko.

Številka ena v nevarnosti

Đoković želi v New Yorku dokazati, da je še vedno najboljši tenisač na svetu. Srbski šampion bi v primeru poraza in končne zmage Rafaela Nadala izgubil primat na svetovni teniški lestvici. V letošnji sezoni je osvojil tri turnirje - poleg OP Avstralije je bil najboljši še v Dubaju (ATP 500) in Monte Carlu (Masters 1000).

Đoković se bo poskusil še četrtič zapored - skupno petič - uvrstiti v finale US Opna, kjer je v preteklosti zmagal enkrat (2011).

Švicar, ki ni Roger Federer

Stanislas Wawrinka prvič v karieri nastopa v polfinalu grand slama, Švicarju pa dodatne preglavice povzroča tudi razmerje zmag in porazov proti prvemu igralcu svetu, ki znaša 12:2 v korist Srba.

richard gasquet | Avtor: EPA EPA
Wawrinka je v četrtfinalu prikazal eno najboljših predstav v svoji karieri, ko je v treh nizih razorožil branilca naslova Andyja Murrayja. V letošnji sezoni je slavil v Oeirasu (ATP 250), trikrat pa je bil poražen v finalu.

Nadalov niz: 67 iger na svoj servis

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Francoz Richard Gasquet.

Nadal je v letošnji sezoni še nepremagan na trdi podlagi (20:0), na kateri je zbral lovorike v Indian Wellsu (Masters 1000), Montrealu (Masters 1000) in Cincinnatiju (Masters 1000). Španec je skupno osvojil devet lovorik in nastopil v finalu 11 od 12 turnirjev, ki se jih je udeležil. Drugi igralec sveta v New Yorku sploh še ni izgubil servisa, na svoj začetni udarec pa je dobil 67 zaporednih iger.

Richard Gasquet bo prvič po letu 2007 zaigral v polfinalu grand slama. Francoz še nikoli v karieri ni premagal Nadala (0:10) in stavnice mu tudi tokrat ne pripisujejo veliko možnost. V letošnji sezoni je osvojil dva turnirja - Doha (ATP 250) in Montpellier (ATP 250).

OP ZDA, polfinale:

ob 18.00
Novak Đoković (Srb/1) - Stanislas Wawrinka (Švi/9)

ne pred 20.30
Rafael Nadal (Špa/2) - Richard Gasquet (Fra/8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.