Šport
28 ogledov

Rafa in Nole spisala novo epsko poglavje

rafael nadal Reuters
Španec Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Montrealu s 6:4, 3:6, 7:6 (2) premagal prvega igralca sveta in branilca naslova Srba Novaka Đokovića.

Novak Đoković in Rafael Nadal sta v polfinalu mastersa v Montrealu odigrala 36. dvoboj v njunih karierah, zmage pa se je po še enem epskem obračunu veselil španski matador.

Nadal je z rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (2) še drugič zapored premagal najboljšega tenisača na svetu, ki je proti Špancu klonil že v polfinalu Roland Garrosa. Rafa, ki je v Montrealu nastopal brez spremstva strica in trenerja Tonija, je Đokovića na trdi podlagi premagal prvič po letu 2010 in skupno razmerje zmag in porazov proti srbskemu šampionu povišal na 21:15.

Nadal začel agresivno

novak đoković | Avtor: Reuters Reuters
Težko pričakovani spopad, ki je bržkone že določil zmagovalca kanadskega mastersa, se je začel po Nadalovih notah, ki je z izjemnim serviranjem in močnimi udarci z osnovne črte pobegnil na dva brejka prednosti. Đoković, ki je v prvem nizu napravil kar pet dvojnih napak, je enega uspel izničiti, Nadal pa je v drugem poskusu prvi niz obrnil sebi v prid (6:4).

Đoković umiril živce

V drugem nizu je nivo igre še narasel, Đoković pa je počasi ujel ritem in v osmi igri odvzel servis Špancu, ki je na svoj začetni udarec že vodil s 40:0. Gledalci na stadionu so Srba bučno spodbujali, saj so si želeli tretjega niza, Đoković pa ni razočaral in izid v nizih poravnal na 1:1. (6:3).

Rafa pobegnil v ''tie-breaku''

V tretjem sta tenisača še naprej navduševala z izjemnimi udarci, prvi pa se je do brejk žoge dokopal Nadal, ki je imel v osmi igri na voljo kar dve.

A Đoković se ni dal in igra se je kmalu preselila v podaljšano igro. Takrat pa je Nadal pobegnil na neulovljivih 6:0 in se v tretjem poskusu veselil velike zmage proti prvemu igralcu sveta.

Raonic prvič v finalu mastersa

V drugem polfinalu sta se pomerila dva domačina, Vasek Pospisil in Milos Raonic. Tudi o zmagovalcu tega obračuna je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki jo je s 7:4 dobil Raonic in se s 6:4, 1:6, 7:6 (4) veselil prve uvrstitve v finale turnirja serije masters. V finalu se bo pomeril z Nadalom, proti kateremu je do današnjega dne izgubil tri obračune, in to brez osvojenega niza.

ATP Masters 1000, Montreal, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/4) 4:6, 6:3, 6:7 (2)
Milos Raonic (Kan/11) : Vasek Pospisil (Kan) 6:4, 1:6, 7:6 (4)