Šport
11 ogledov

''Rafa in Nole sta z drugega planeta''

jo wilfried tsonga EPA
V teniško karavano se vrača Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki zaradi poškodbe kolena ni nastopil na zadnjem grand slamu sezone za odprto prvenstvo ZDA.

Jo-Wilfried Tsonga je okreval po poškodbi kolena, ki jo je staknil na turnirju v Wimbledonu, kjer je moral v drugem kolu predati obračun proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu. Tsonga je posledično manjkal na vsej ameriški turneji, tudi na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku.

Francoz je pripravljen, da se znova vrne na teniška igrišča, kjer ga čaka velika dela, saj bo že ta teden branil lansko lovoriko na turnirju serije ATP 250 v Marseillu.

''Fizično sem žival''

Tsonga je nedavno prekinil sodelovanje s svojim trenerjem, čeprav se zaveda, da je za zmago na največjih turnirjih potrebna številna ekipa. Nekdanji peti igralec sveta je za zgled vzel Andyja Murrayja.

''Grand slam je dobil, ker ima okrog sebe 14 ljudi. Z mano jih toliko ne bo potovalo, a morda bom imel skupinico tam, kjer bom treniral. Žalostno je, saj treniram kot nor. Fizično sem žival, vendar tako ne bom premagal najboljših. Poskusil sem, da bi videl, kam lahko pridem, vendar pride trenutek, ko mi telo reče: 'Saj si dober fant, a tole je nemogoče.' Ne morem se meriti pet nizov z najboljšimi brez posledic. Nisem z istega planeta kot Nadal in Đoković. Njuna raven nikoli ne pade, zato ju moram premagati hitro. Spremeniti moram način dela. Biti moram hitrejši, udarjati močneje in se pomikati naprej,'' je povedal Tsonga, ki je največji uspeh v karieri dosegel leta 2008 na OP Avstralije, kjer je polfinalu premagal Rafaela Nadala, nato pa v finalu klonil proti Novaku Đokoviću.

''Udarim močneje kot večina''

Francoski tenisač išče način, kako spet premagati najboljše na svetu. ''Vem, da lahko ostanem v izmenjavi. To je ena možnost, vendar oni to počnejo bolje od mene. Jaz imam druga orožja. Močan sem, zato lahko udarim močneje kot večina, in to s kateregakoli položaja na igrišču. Lahko grem na mrežo in odigram vole,'' je dodal Tsonga, ki ne bo razočaran, če mu ne bo uspelo izpolniti svojih sanj. ''Če do konca kariere ne bom izpolnil svojih sanj, bom vedel, da sem poskusil vse. Če mi ne bo uspelo, bo to zato, ker nisem dovolj dober, in s tem ni nič narobe. Ponosen sem na vse, kar počnem,'' je za konec dejal Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.