Šport
27 ogledov

Nadal po hudem boju vzel slovo

Rafael Nadal US Open EPA
Na zadnjem grand slamu sezone so že znani štirje četrtfinalisti in štiri četrtfinalistke v posamični konkurenci.

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA se je poslovil Španec Rafael Nadal - v petih nizih ga je premagal Francoz Lucas Pouille.

Nemka Angelique Kerber je z uvrstitvijo v četrtfinale napovedala kandidaturo za prvo mesto na svetu.

Trenutno vodilna Serena Williams zdaj za ubranitev prvega mesta na lestvici WTA potrebuje uvrstitev v finale.

Uspešna dva Francoza

Poleg Pouillea, ki je četrtega nosilca premagal s 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 in 7:6, sta se v četrtfinale uvrstila še dva francoska tenisača, Jo Wilfried Tsonga in Gael Monfils. To je prvič v moderni dobi tenisa oziroma od leta 1968, ko so grand slam turnirji medse sprejeli tudi profesionalne igralce, da bodo na enem od štirih največjih turnirjev v četrtfinalu igrali trije Francozi. Hkrati imajo že zagotovljeno eno mesto tudi v polfinalu, saj se bosta zanj udarila Monfils in Pouille.

Za slednjega je bila zmaga proti 30-letnemu Nadalu največji dosežek v karieri. Španec je najprej ubranil tri zaključne žogice, četrto za 8:6 v podaljšani igri petega niza pa je 22-letni Francoz zadel neubranljivo vzdolž stranske črte. "Niti v sanjah si nisem predstavljal boljšega zaključka," je dejal Pouille, Nadal, ki je v petih nizih izgubil zadnje tri dvoboje na grand slamih, tako da je četrti krog njegov najboljši letošnji dosežek na največjih turnirjih, pa je dodal: "Noben poraz, pa niti ta, me ne bo odvrnil od poti do vrha sveta."

Trenutno je tam Novak Đoković, ki suvereno koraka k ubranitvi naslova oziroma proti trinajstemu naslovu grand slam. V osmini finala je odpihnil Britanca Kyla Edmunda s 6:2, 6:1 in 6:4, naslednji tekmec pa je Tsonga, ki ga je premagal 15-krat v enaindvajsetih dvobojih, nazadnje aprila na enaki podlagi v Indian Wellsu.

Kerberjeva na Vincijevo

V ženski konkurenci je Caroline Wozniacki izločila osmo nosilko domačinko Madison Keys, prepričljivi pa sta bili Italijanka Roberta Vinci in Nemka Angelique Kerber, ki je izločila Čehinjo Petro Kvitovo s 6:3 in 7:5.

Olimpijska podprvakinja Kerberjeva se bo v četrtfinalu pomerila z Vincijevo, kar bo njun peti dvoboj v zgodovini. Rezultat je trenutno 2:2.

Mlada Slovenka izpadla

V mladinskem delu turnirja se je poslovila edina slovenska predstavnica Kaja Juvan. Kot 14. nosilka je morala priznati premoč Kitajki Xiyu Wang s 4:6 in 1:6.

US Open, osmina finala:

POSAMEZNIKI:
Novak Đoković (Srb/1) - Kyle Edmund (VBr) 6:2, 6:1, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Jack Sock (ZDA/26) 6:3, 6:3, 6:7 (7), 6:2
Lucas Pouille (Fra/24) - Rafael Nadal (Špa/4) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (6)
Gael Monfils (Fra/10) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:3, 6:2, 6:3

POSAMEZNICE:
Caroline Wozniacki (Dan) - Madison Keys (ZDA/8) 6:3, 6:4
Anastazija Sevastova (Lat) - Johanna Konta (VBr/13) 6:4, 7:5
Roberta Vinci (Ita/7) - Lesia Curenko (Ukr) 7:6 (5), 6:2
Angelique Kerber (Nem/2) - Petra Kvitova (Češ/14) 6:3, 7:5

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.