Šport
25 ogledov

Nadal v tretjem nizu zmlel Monfilsa

Rafa Nadal Monte Carlo EPA
Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega mastersa ATP v Monte Carlu. Za skupno že deveto zmago v kneževini in prvo po štirih letih premora je danes v finalu 4,09 milijona evrov vrednega tekmovanja peti nosilec Nadal premagal 13. nosilca Francoza Gaela Monfilsa s 5:7, 7:5, 6:0.

Rafael Nadal je nastopil v jubilejnem stotem finalu turnirjev najvišje ravni in okroglo številko na izjemen način zaokrožil v zmago proti Gaelu Monfilsu, skupno 68. v karieri. Po prvih dveh nizih sicer ni kazalo, da se bo razpletlo tako, kot se je; tekmeca sta se dve uri borila za vsako žogico, tehtnica se je nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, ni manjkalo tudi napak.

A tretji niz je bil zgodba zase. Še preden se je Francoz zavedel, kaj se dogaja, je Španec, ki je med letoma 2005 in 2012 nanizal osem zmag na tem turnirju, pokazal, da je želja po vrnitvi na teniški prestol Monaka zelo velika. Tako velika, da je bilo na semaforju že 5:0, Nadal pa je nato neusmiljeno dokončal delo in Francozu, ki je morda po prvi polovici dvoboja že upal na svoj prvenec na tem tekmovanju, po teniško zavezal kravato. Skupno je zdaj razmerje zmag v medsebojnih dvobojih 12-2 za Španca.

"Igral sem dobro na celotnem tekmovanju, danes pa je bilo sploh odlično. Tudi Gael je bil izjemen tekmec. Zame je Monte Carlo nekaj posebnega, hvala tudi vsem, ki ste me podpirali. Vedno rad igram tukaj," je po zmagi dejal Nadal.

Že 28 masters za Nadala

Zdaj ima španski zvezdnik v zbirki 28 naslovov kategorije masters, s čimer se je spet izenačil z velikim tekmecem Novakom Đokovićem. Pred današnjo zmago je imel pri mastersih dolgo sušo, doslej zadnji osvojeni je bil madridski pred skoraj dvema letoma.

Monfils, ki je bil prvi Francoz v finalu Monaka po Cedricu Piolinu leta 2000, ostaja le pri finalnih uvrstitvah na turnirjih masters. Zdaj ima tri, pred današnjim porazom je moral tekmecema priznati premoč še v pariškem Bercyju v letih 2009 in 2010. Za tolažbo mu, potem ko je zaman naskakoval šesto zmago na turnirjih v karieri, ostaja bogata nagrada: poraženec na tem turnirju dobi 351.715 evrov in 600 ATP točk - še nekoliko bolj pa se bo povečal znesek na bančnem računu Nadala (717.315 evrov), dobil pa bo še novih 1000 točk.

Masters, Monte Carlo (finale):

Rafael Nadal (Špa/5) - Gael Monfils (Fra/13) 7:5, 5:7, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.