Šport
23 ogledov

Namerna provokacija ali naključje?

rafael nadal Reuters
Teniška javnost ugiba, ali je Rafael Nadal po zmagi proti Novaku Đokoviću želel prvemu igralcu sveta poslati jasno sporočilo.

Marsikateri teniški navdušenec je lahko opazil, da je Rafael Nadal takoj po zmagi proti Novaku Đokoviću zmagoslavno zažugal s kazalcem, česar se je v preteklosti posluževal tudi Roger Federer. Teniški strokovnjaki se sprašujejo, ali je šlo za preprosto naključje ali namerno provokacijo prvega igralca sveta?

Spomnimo ...

Novak Đoković je sezono 2011 začel s sedmimi turnirskimi zmagami in nanizal 41 zaporednih zmag. Junija je nastopil na Roland Garrosu, kjer je poleg Rafaela Nadala veljal za favorita, v polfinalu pa je prekrižal loparje z Rogerjem Federerjem.

V izjemno napetem obračunu, kjer sta oba tenisača navduševala z dih jemajočimi udarci, se je po štirih nizih zmage veselil Federer, ki je Đokoviću prizadejal prvi poraz v letu 2011. Švicarski maestro je po koncu zažugal s kazalcem in zmagoslavno zarjovel.

Nadal je po zmagi v Montrealu storil nekaj podobnega, kar so nekateri razumeli kot sporočilo Đokoviću. A vprašanje je, ali je Španec v navalu čustev in evforije resnično razmišljal o tem, kaj bo sporočil Srbu, ampak se je po vsej verjetnosti le iskreno razveselil pomembne zmage nad svojim velikim rivalom.

Roger Federer, Roland Garros 2011, ob 0:15:

Rafael Nadal, Montreal 2013, ob 1:40:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.