Šport > Moto športi
56 ogledov

Rahlo izboljšanje stanja de Angelisa, a še vedno kritično

Alex de Angelis EPA
Po nesreči v treningu VN Japonske v Motegiju je motorist Alex de Angelis še vedno v kritičnem stanju, se je pa od nedelje nekoliko izboljšalo.

Zdravstveno stanje dirkača iz San Marina Alexa de Angelisa, ki se je hudo poškodoval na sobotnem treningu pred motociklistično dirko za VN Japonske v Motegiju, je nekoliko boljše, a še vedno kritično. Vodstvo tekmovanja je sporočilo, da se dirkač lahko orientira v prostoru in govori, še vedno pa ima večji hematom v možganih.

Danes je de Angelis prestal pregled glave, ki je pokazal, da hematom v možganih ostaja v nespremenjeni obliki, nekoliko boljše pa je stanje njegovih pljuč, ki so bila prav tako poškodovana pri padcu.

De Angelis se je pri padcu hudo poškodoval, ko bo njegovo stanje boljše, ga bodo tudi operirali. Enaintridesetletni de Angelis je sicer v kritičnem, a stabilnem stanju, poleg poškodbe glave pa ima zlomljenih tudi pet vretenc, dve rebri in ključnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.