Šport > Moto športi
29 ogledov

Raikkönen med navijači najbolj priljubljen

Kimi Raikkönen z navijači EPA
V mednarodni raziskavi, ki jo je podprla Organizacija voznikov velikih nagrad (GPDA), so navijači formule 1 dirkalni šport označili kot dragega, tehnološkega in dolgočasnega.

Formula 1 je nedvomno v veliki krizi. Sedaj je razkrila mednarodna raziskave v 194 državah, da ga tudi navijači, ki dirkalnemu športu že sledijo več kot deset let, občutijo kot dolgočasnega. Kar 89 odstotkov 215.000 navijačev, ki je sodelovalo v raziskavi, si želi, da bi formula 1 postala spet bolj tekmovalna.

Med navijači je najbolj priljubljen finski voznik Kimi Raikkönen, ki trenutno nastopa za Ferrari, sledita mu Fernando Alonso (McLaren) in Jenson Button (McLaren). Trenutni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je šele na četrtem mestu. Najbolj priljubljeni voznik vseh časov so Ayrton Senna, Michael Schumacher in Alain Prost.

Pogled na formulo 1 se je v zadnjih pet letih močno spremenil. Medtem ko so navijači pred petimi še opisali šport kot tehnološkega, tekmovalnega in napetega, ga sedaj vidijo kot dragega, tehnološkega in dolgočasnega. 77 odstotkov navijačev je mnenja, da so poslovni interesi postali preveč pomembni, zato si večina želi, da bi se, tako kot npr. v ameriški košarkarski ligi, uvedel zavezujoč proračun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.