Šport > Nogomet
71 ogledov

"Raje bi pokal dvignil na Rujevici"

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
Matjaž Kek bo s svojimi izbranci zgodovinski naslov za Rijeko dvignil na zagrebškem Maksimirju.

"Kljub temu da smo po osvojitvi naslova popolnoma prazni, imamo obvezo do pet tisoč navijačev, ki bodo prišli na Maksimir. To se ne dogaja vsak dan in le nor človek ne bi naredil vsega, da bi razveselil te ljudi," je pred zadnjim kolom hrvaškega prvenstva dejal trener Rijeke Matjaž Kek.

Nekdanji slovenski selektor, ki je na Reko pripeljal prvi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba, se bo tokrat pomeril z Dinamom, ki je dolgo na prvenstveni lestvici neuspešno lovil nogometaše Rijeke.

"Po eni strani gre za najtežjo tekmo, saj se merimo z drugo najboljšo ekipo v državi, po drugi pa za najlažjo, saj smo svoje že opravili," je dejal Kek. Ta bo zdaj ssvojimi izbranci slavil na Dinamovem dvorišču in prejel tudi pokal. Rijeka bi ga sicer lahko dobila že prejšnji teden, a so to v klubu pred odločilno tekmo s Cibalio še zavrnili.

rijeka navijači rujevica | Avtor: Youtube Youtube

"Raje bi videl, da smo pokal dvignili že v nedeljo, a to je le moje razmišljanje. Fer in korektno je, da se pokal dvigne šele v zadnjem kolu, če je to v skladu s prvili. Igralci se bodo z njim vrnili v Rijeko, to je veliko zadovoljstvo. Ni mala stvar na noge dvigniti celo mesto. Ta uspeh ostaja v moji glavi, te scene gredo v best off tekem v moji igralski in trenerski karieri," je za hrvaški Goal še dejal Kek.

"Svoje smo naredili, v zadnjo tekmo bomo krenili razbremenjeno. Od začetka smo bili pravi profesionalci, tako želimo tudi končati sezono. Tekmo bomo odigrali maksimalno resno, želimo še enkrat razveseliti navijače," pa je povedal vezist Rijeke Mate Maleš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.