Šport
15 ogledov

Rajevac po desetih dneh zapustil Rudar

Milovan Rajevac EPA
Nogometaši prvoligaša iz Velenja Rudarja so manj kot tri tedne pred začetkom nove ligaške sezone ostali brez trenerja.

Državni podprvaki iz Maribora se bodo 16. julija v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili s Koprom, Velenje čaka tekma s Krškim, Domžale Radomlje, prvaki iz ljubljanske Olimpije bodo igrali s Celjem, Gorica pa z Aluminijem. Vsaj za zdaj kaže, da bodo Velenjčani, ki so minulo sezono končali na sedmem mestu v prvenstvu, tekmo s Krškim odprli brez trenerja s polnimi pooblastili na klopi.

V novi sezoni na klopi rudarjev ne bo strokovnjaka z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami in uspehi, s katerim so Ob jezeru smelo začeli pogledovati celo proti vrhu slovenskega nogometa, kar pa je bil račun brez krčmarja. Rajevac, ki so ga v Velenju 15. junija predstavili kot novo, zelo zvenečo trenersko okrepitev, je s knapi opravil del priprav na novo sezono ter se tako hitro, kot je prišel, tudi poslovil.

Vrnitev v reprezentančne vode

Kot je na svoji spletni strani potrdila britanska mreža BBC, je alžirska nogometna zveza imenovala za novega selektorja. Gre za zdaj že nekdanjega trenerja Velenja.

Dvainšestdesetletni Rajevac je največ mednarodne pozornosti požel kot selektor Gane, s katero se je na svetovnem prvenstvu v južnoafriški republiki leta 2010 prebil vse do četrtfinala in končnega sedmega mesta. Rajevac, trener leta v Afriki in v Srbiji bo na alžirski klopi zapolnil vrzel po aprilskem odhodu Christiana Gourcuffa ter bo alžirsko selekcijo v težki skupini z Nigerijo, Kamerunom in Zambijo skušal pripeljati skozi kvalifikacije na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.