Šport
81 ogledov

Rajteričeva z zgodovinsko kolajno iz Vrbasa

Rajterič boks bronasta kolajna stopničke
1/3
BZS
Boksarka Mateja Rajterič je na tekmi svetovnega pokala v Vrbasu osvojila za slovenski boks zgodovinsko bronasto kolajno.


Na mednarodnem 3rd Nation Women Cupu, svetovnem pokalu, ki ga svetovna boksarska zveza AIBA uvršča v A-kategorijo, je slovenska boksarka Mateja Rajterič dosegla velik uspeh. Na turnirju, ki mu je AIBA letos podelila status A, je v konkurenci 22 držav z vsega sveta odličje osvojila tudi naša predstavnica.

Rajteričeva je pod vodstvom selektorja Hasana Yousefa in trenerja Rudolfa Pavlina po prvih eliminacijah ostala edina Slovenka v igri za odličja, potem ko je juniorka Ema Kozin izgubila borbo proti kasnejši prvakinji iz Anglije, Monika Božičko je morala priznati poraz proti Rusinji, Anja Jabločnik je izgubila proti Francozinji, Andreja Bešter pa proti nasprotnici iz Bolgarije.

"Končni cilj OI v Riu!"

V osmini finala se je Rajteričeva pomerila z domačinko in jo gladko premagala, v četrtfinalu pa si je z odlično borbo proti nasprotnici z Nizozemske zagotovila nastop v polfinalu. Tu se je pomerila z Nemko, ki pa je bila premočna.

"Borba za vstop v finale je bila izjemna! Mateja se jo borila odlično in zopet dokazala, da sodi med najboljše na svetu. Polfinalna borba je bila izenačena in zares enakovredna, končna odločitev sodnikov pa je določila zmagovalko iz Nemčije. Mateja je imela tri močne borbe, v katerih se je borila odlično. To je izjemno dober pokazatelj, da smo na dobri poti, saj jo letos čakata še evropsko in svetovno prvenstvo, ki bo hkrati usmerjeno v naš končni cilj: olimpijske igre v Riu 2016!" je po Matejinih končanih treh tekmah povedal Pavlin.

Odlična popotnica

Pri Boksarski zvezi Slovenije (BZS) so podvig Rajteričeve označili za "izjemen zgodovinski uspeh" v kategoriji do 48 kilogramov, Pavlin, sicer tudi predsednik BZS, pa je ob čestitkah vsem tekmovalkam poudaril, da je bilo to tekmovanje letos še posebej izjemnega pomena, saj je bila konkurenca svetovnih velesil izjemno močna.

"Vesela sem, da sem že v začetku Ieta dosegla izjemen rezultat in v tako močni konkurenci osvojila bronasto kolajno. To je še en dokaz, da sem na pravi poti, saj se domov spet vračam s kolajno, edino za Slovenijo. Odlična popotnica za sledeče evropsko in svetovno prvenstvo ter odličen pogled na usmerjene priprave na naš končni cilj – olimpijske igre 2016," pa je dejala Rajteričeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.