Magazin > VIP
63 ogledov

"Raper iz soseske" zasedel prestol najbogatejšega

Sean Combs FameFlynet
Sean Combs - Puffy. Mogotec, pri katerem se vse vrti okoli denarja, je postal težkokategornik. Za seboj je pustil velika hip hop imena.

Na Forbesovi lestvici najbogatejših hip hop izvajalcev kraljuje Sean Combs - Puffy. 44-letni zvezdnik, prej znan kot Puff Diddy, se je svojimi 700 milijoni dolarji (505 milijonov evrov) trdno zasidral na prvem mestu.

Večino dobička je ustvaril s svojim novim televizijskim programom Revolt TV. Denar pa mu pridno kaplja še od različnih glasbenih projektov, znamke njegove vodke Ciroc in znamke oblačil Sean John Clothing Line.
 
Na drugo mesto se je s 550 milijoni dolarjev (396 milijonov evrov) uvrstil Dr. Dre. Ta je svoj največji poslovni uspeh požel s svetovnim trendom – slušalkami Beets by Dre. Šele tretja na lestvici sta Beyoncé Knowles in Jay-Z. Njuno bogastvo je s prihodki iz različnih virov ocenjeno na 520 milijonov (375 milijonov evrov). 

Jay-Z je leta 2007 za 204 milijone prodal svojo znamko oblačil Rocawear. Ogromno denarja je zaslužil še od velikih turnej in prodaje albumov. Lani pa je osnoval še športnomenedžmentno združenje Roc Nation Sports.

Nižje na lestvico najbogatejših petih se je uvrstil Bryan Williams (Birdman). 160 milijonov (115 milijonov evrov) so mu nanesle lastniška založba Records Company, znamka vodke in znamka oblačil.

Sledi 50 Cent s 140 milijoni (101 milijon evrov). Ta največ denarja še vedno zasluži z glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.