Šport > Nogomet
31 ogledov

Rastoderjeva "metla" pometla še z Etemejem

Eteme Tavares Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice SPS/nkolimpija.si
Nov igralec, ki ob reorganizaciji kluba zapušča tabor Olimpije Ljubljane, je kamerunski vezist Gabriel Eteme, so v torek sporočili zeleno-beli.

Gabriel Eteme je bil član Olimpije Ljubljane od lanskega poletja, še pred iztekom pogodbe pa so iz tabora zeleno-belih sporočili, da se Kamerunec tako kot številni drugi poslavlja od moštva, ki se že zdaj pripravlja na življenje s priprto "pipico" glavnega pokrovitelja in predsednika kluba Izeta Rastoderja.

"NK Olimpija Ljubljana in Gabriel Eteme Mbatama sta sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Kamerunec, ki je v Ljubljano prišel lani poleti, je tako že odigral zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu," so zapisali na uradni strani kluba (Nkolimpija.si).

Odprto vabilo v Maribor

"Ker se izteka sezona, v kateri tekmovalni cilji niso bili izpolnjeni, se želimo v klubu do konca sezone še bolj nasloniti na nogometaša iz Olimpijine nogometne šole. Prvi primer tovrstne politike je bila že zadnja tekma v Mariboru, kjer je prve minute v članskem moštvu odigral Jaka Corn, med rezervisti pa je bil še en igralec mladinskega moštva, Mario Jurčević," so dodali.

Etemeja je direktor Maribora Bojan Ban po enem izmed zadnjih incidentnih derbijev, po katerem so iz tabora vijoličastih leteli očitki o rasističnih žaljivkah članov ljubljanskega moštva, celo povabil v vrste aktualnih državnih prvakov.

Zaenkrat ni jasno, ali se bo športni direktor Zlatko Zahović odzval in ga res pripeljal v Maribor, kjer "ne delajo razlik med ljudmi po ničemer, kaj šele po barvi kože", kot se je famozno izrazil Ban.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.