Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Razbil mu je avto, zato je streljal nanj

Prodajalki je grozil s pištolo. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Koprski policisti še vedno opravljajo preiskavo nedeljskega dogodka, ko je na hitri cesti pri Kopru prišlo do streljanja, 25-letnik je iz svojega avtomobila streljal na 35-letnega znanca.

Koprski policisti so 25-letnega osumljenca prijeli v ponedeljek zvečer, danes poročajo Primorske novice. Včeraj dopoldne so pri njemu doma, stanuje v Hrpeljah, opravili še hišno preiskavo. V pridržanju ga ima policija lahko 48 ur, nato se bo preiskovalni sodnik odločil o njegovi usodi.

Po poročanju omenjenega dnevnika sta se znanca sprla že pred nedeljskim večerom; mlajši naj bi starejšemu že pred časom posodil športni avto, ki ga je vrnjenega dobil razbitega. 35-letnik je bil namreč udeležen v prometi nesreči; ker naj bi vozil pijan, mu zavarovalnica ni želela izplačati škode. 25-letnik naj bi tako ostal brez avta, zato je terjal plačilo škode.

Moška naj bi se v nedeljo zvečer sprla nekje na Markovcu, nato pa sedla vsak v svoj avto; mlajši moški je starejšega na hitri cesti dohitel in ga skušal zablokirati, a mu to ni uspelo. S pištolo je nato večkrat ustrelil proti njegovemu avtomobilu in ga menda tudi zadel. 35-letnik je imel v avtu tudi sopotnico, oba sta nepoškodovana.

Streljal je že prej

Kot še pišejo Primorske novice, je bil 25-letnik že pred desetimi leti vpleten v strelski obračun; takrat star komaj 15 let je na bencinski črpalki pristopil do policista in mu na glavo prislonil pištolo. Ukazal mu je, naj si odpne in odvrže pas s pištolo ter se uleže na tla. Policist je ubogal vse ukaze, razen zadnjega. Namesto tega je z roko odbil strelčevo pištolo in si rešil življenje. Mladoletnik je namreč ustrelil, krogla pa je policista k sreči le oplazila po glavi.

Dva mesece kasneje mu je koprsko sodišče izreklo ukrep oddaje v prevzgojni zavod v Radečah za največ tri leta.

Komentarjev 2
  • malonaokoli 19:47 27.januar 2016.

    in seveda tale 25 letni kriminalec vozi drag športni avto...in Durs ga ne vpraša, od kod mu denar?

  • principiumnovum 10:07 27.januar 2016.

    En lep primer, kako je potrebno včasih nekoga zapreti globoko v klet in ključ kleti vreči v najgloblji ocean na svetu.