• Sob 18 do 28 °C
  • Ned 16 do 25 °C
  • Pon 18 do 26 °C
več na vreme.net

Ubranil naslov

0 komentarjev

Razbita arkada mu ni vzela ritma

Nemški kolesar Marcel Kittel je zmagovalec dirke po Dubaju, s čimer je ubranil lanski naslov.

Ž. J., STA / Dubaj

 

Marcel Kittel (Foto: EPA)

Marcel Kittel je danes dobil zaključni sprint pete etape, ki se je končala pred najvišjo zgradbo na svetu. Kolesar ekipe Quick Step je v cilju ugnal Italijana Elio Vivianija in Riccarda Minalija in tako prišel še do tretje etapne zmage na letošnji dirki.

Peta etapa se je danes končala po 124 kilometrih v centru Dubaja pod vznožjem 828 metrov visoke stavbe Burj Khalifa. Petkova etapa z nekaj vzponi bi lahko Kittla stala končne zmage, a je bila zaradi premočnega vetra odpovedana.

Od Slovencev je bil danes najvišje Jan Polanc (Abu Dhabi) na 12. mestu, ki je v cilj prišel v času zmagovalca. Njegov moštveni kolega Matej Mohorič je zaostal tri sekunde in osvojil 19. mesto. Grega Bole (Bahrain Merida) je bil 99. (+1:22), Borut Božič (Bahrain Merida) 113. (+2:46). Nastopila sta še dva Slovenca v isti ekipi, David Per je bil 115., Luka Pibernik pa mesto slabši (oba +3:08).

Skupno je bil najvišje Polanc na 18. mestu, za Kittlom je zaostal 30 sekund. Mohorič je bil 24., Bole 72., Pibernik 104., Božič pa skupno 117.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima