Šport
55 ogledov

Razdelila teniški svet

marija šarapova EPA
Marija Šarapova se bo ta teden vrnila na teniška igrišča.

Po 15 mesecih odsotnosti se na teniška igrišča vrača Marija Šarapova, ki bo prvič po ozpadu v četrtfinalu OP Avstralije leta 2016 tokrat nastopila na turnirju v Stuttgartu. Med tekmicami njena vrnitev ni naletela na ravno navdušen sprejem.

"To me pretirano ne zanima. Vem, da me bodo spoštovale na igrišču. Igralke me bodo med igro zagotovo spoštovale," je pred vrnitvijo na turnirje dejala Šarapova, ki je morala prisilno počivati zaradi jemanja meldoniuma. 

Rusinja bo zaigrala na turnirju, ki ga sicer sponzorira tudi njen osebni pokrovitelj Porsche. Njeni vrnitvi so se prilagodili tudi organizatorji turnirja, saj so njen prvi dvoboj umestili v sredo, ravno na dan, ko Šarapovi poteče prepoved igranja.

Njena prva tekmica bo italijanska Roberta Vinci, ob morebitni zmagi pa jo čaka obračun s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, ki sodi med tiste, ki so najbolj nasprotovale zmanjšanju kazni in hitri vrnitvi Rusinje. "Takšen prihod na turnir bi moral biti omogočen igralkam, ki se vračajo po poškodbah, boleznih ali zaradi kakšnih nepredvedljivih razmer, ne pa za tiste, ki se v tenis vračajo zaradi jemanja nedovoljenih poživil," je brez dlake na jeziku o primeru trikratne zmagovalke Stuttgarta dejala Poljakinja.

Trenirala skrivaj

Oktobra lani so Šarapovi po pritožbi na mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani (Cas) kazen znižali na 15 mesecev, sprva je sicer dobila dve leti prepovedi igranja.

Rusinjo so v Stuttgartu danes opazili, ko se je skorajda naskrivaj, v črni trenirki, s slušalkami na ušesih in skozi zadnji vhod, napotila v enega od manjših teniških klubov, SV Sillenbuch 1892, a radovednežev niso spustili bližje, saj so imeli vstop v prostore kluba med njenim treningom le člani. Skrivanje oziroma previdnost pri treningih je posledica tega, da se Rusinji kazen prepovedi nastopanja formalno izteče v sredo. Do takrat Šarapova ne sme uporabljati uradnih prostorov tekmovališč pod okriljem združenja WTA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.