Šport
79 ogledov

Razingar se bo poslovil v velikem slogu

Tomaž Razingar meni, da bo minilo kar nekaj časa, preden bo igralni salon odprt. Saša Despot
Nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar bo 16. julija odigral poslovilno tekmo. Dogajanje na Bledu bo imelo tudi dobrodelen značaj.

Za poslovilno tekmo v soboto, 16. julija, lahko ljubitelji hokeja vstopnice kupijo na prodajnih mestih Eventima in v Pizzeriji Briksen na Bledu. Vse podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 7. julija, ob 16. uri v sejni sobi Ledene dvorane na Bledu.

Prireditev se bo začela po koncu Hokejske akademije Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja ob 17. uri. Začeli jo bodo s tekmo novinarjev, ob 18. uri bo tekma Tomaževih prijateljev, ob 20. uri pa dobrodelni koncert in dražba dresov. Glavni organizator dogodka je HK MK Bled. Tekmo bo neposredno prenašala TV Nova24.

Rekorder po številu nastopov za slovensko hokejsko reprezentanco Tomaž Razingar je odločitev, da končuje kariero sporočil lani septembra na novinarski konferenci, 9. 9. ob 9.09, ki je bila v celoti numerološko v znamenju števila devet. Devetko je nosil tudi na majici.

Novopečeni 37-letni hokejski upokojenec je igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Z Jeseničani je osvojil naslov državnega prvaka v letih 2005, 2006 in 2009. Razingar je takrat pojasnil, da si ne zapira vrat v hokeju, kjer bo morda v prihodnosti še deloval, za zdaj pa se bo nekoliko bolj posvetil družini in zasebnemu življenju, ki je trpelo v letih kariere.

Svetovno prvenstvo na Češkem je bilo zanj zadnje veliko tekmovanje za Slovenijo in zadnje s črko C na prsih. Že takrat je napovedal, da se bo uradno od navijačev poslovil 15. julija na dobrodelni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.