Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Razkosan v času Josipovićeve prisege

Žurnal24 main
Ker je bil beograjski mafijec Cvetko Simić v Zagrebu ubit v času inavguracije hrvaškega predsednika Iva Josipovića, nekateri trdijo, da to ni le naključje.

"Ne verjamem, da je zgolj naključje, da je bil Simić ubit ravno v času inavguracije Iva Josipovića. Nekdo ga je zagotovo zvabil v Zagreb ravno v času prisege, ker je vedel, da bo imela policija veliko dela z varovanjem," pravi hrvaški novinar Dušan Miljuš.

Zemunski klan
Zemunski klan je organiziral atentat na pokojnega srbskega premierja Zorana Đinđića, pa nekdanjega srbskega predsednika Ivana Stambolića. Poskus atentata na nekdanjega srbskega zunanjega ministra Vuka Draškovića ni uspel.
Eden vidnejših članov Milorad Ulemek - Legija je bil obsojen zaradi obeh atentatov.
Zemunski klan naj bi stal tudi za umorom hrvaškega novinarja Iva Pukanića.

Še vedno pa ni znano, ali je bilo truplo Simića razkosano, da bi onemogočili identifikacijo trupla, ali pa je želel morilec nekaj sporočiti.

Njegov torzo so potegnili iz jezera Jarun, njegove noge so našli v bližini jezera, še vedno pa iščejo glavo in roke. Simić je bil glavni preprodajalec droge v Zagrebu za srbsko mafijo. Bil je član zemunskega klana.

Direktorica Inštituta za kriminologijo v Beogradu Leposlava Kron pravi, da gre za sporočilo določenemu mafijskemu klanu ali pa potencialnim izdajalcem mafije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.