Šport > Nogomet
57 ogledov

Razkril razlog za upokojitev

alex ferguson EPA Čeprav je pravkar ušel smrti, on še vedno razmišlja o nogometu.
"Definitivno bi lahko nadaljeval. Nek večer sem videl Cathy, kako je namesto televizije gledala v strop. Vedel sem, da se je počutila izolirano.''

Z osvojitvijo naslova v PremierLeague se je leta 2013 Sir Alex Ferguson odločil po 26 letih zapustiti klop angleškega velikana Manchester Uniteda.

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Eden najtrofejnejših trenerjev vseh časov se je odločil, da je imel dovolj, v intervjuju za Telegraph pa je prvič razkril glavni razlog za svojo odločitev, da preda posle v roke kasneje kronično neuspešnega rojaka Davida Moyesa, ki v njegovih čevljih ni zdržal niti polne sezone.

Neuničljivi Ferguson se je, kot je zatrdil, želel posvetiti soprogi Cathy, potem ko je umrla njena sestra dvojčica Bridget Robertson.

"Definitivno bi lahko nadaljeval," je za Telegraph povedal Ferguson, ki je oženjen od leta 1966. "Toda nek večer sem videl Cathy, kako je namesto televizije gledala v strop. Vedel sem, da se je počutila izolirano. Saj sta bili dvojčici! Ko sem ji rekel, da se bom tokrat res upokojil, se ni pritoževala. Želela je, da to storim.

"Ko sem sprejel odločitev, se nisem spremenil v starega 'težaka'. Imam dobre izzive, predan sem Harvardu, sem direktor in ambasador v Unitedu, delam za Unicef in Uefo. Potujem in spremljam ekipo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.