• Pet 11 do 20 °C
  • Sob 15 do 22 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Video

4 komentarji

Razkrila grozljive podrobnosti poškodbe

Lindsey Vonn se je odločila ob napovedi vrnitve deliti svojo zgodbo po hudem zlomu roke. Prvič je spregovorila tudi o hkratni poškodbi živcev.

Ig. K. / Altenmarkt

 

"Zapomnite si, nič ni nemogoče! Če padete, se poberite!" pravi Lindsey Vonn. (Foto: Snapchat)

Lindsey Vonn se bo na tekme svetovnega pokala vrnila ta konec tedna. V zadnjih treh mesecih je odpravljala posledice grozne poškodbe, na treningu v Coloradu si je novembra zlomila roko.

"Za mano je izjemno težkih devet tednov, ki so minili od operacije, v rehabilitacijo sem vložila več kot 300 ur, a zdaj se je vse delo poplačalo," je na svoji facebook strani zapisala ameriška šampionka, ki je prvič razkrila, da je ob zlomu roke imela tudi resne poškodbe živcev.

O vsem skupaj je objavila video. "Posnetki so zelo osebni," je še zapisala in dodala:m "Dolgo sem razmišljala, če bi delila celotno zgodbo, a sem se na koncu le odločila za to, ker bo mogoče moja zgodba dala upanje tistim, ki imajo podobne poškodbe."

Po operaciji ni mogla uporabljati roke, a je nato s pomočjo terapevtov le pridobila na motoričnih sposobnostih. "Še vedno imam nekaj težav pri povsem normalnih rečeh, na primer pri natikanju smučarske rokavice ali pri urejanju las, v večini primerov pa mi roka ne povzroča problemov." 

"To je bilo najtežje okrevanje doslej, a na srečo je zahtevalo precej manj časa kot zdravljenje po poškodbah kolena. Po osmih tednih je bilo celjenje kosti v moji roki zelo dobro in dobila sem zeleno luč za tekme," je še povedala zmagovalka 76 tekem za svetovni pokal.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarji (4)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima