Šport
25 ogledov

Razkrili skrivnost uspeha

rafael nadal EPA
Najboljši španski tenisač že vrsto let velja za enega fizično najbolje pripravljenih tenisačev, pri čemer si pomaga z uživanjem morske vode.

Španski dnevnik Marca je razkril skrivnost regeneracije Rafaela Nadala, ki po fizično zahtevnih obračunih stavi na uživanje morske vode. Laboratorij v Alicanteju je namreč razvil postopek filtracije, pri katerem v končnem produktu ostane 78 mineralov, pomembnih za rehabilitacijo telesa.

Študije, ki so jih opravili strokovnjaki na univerzah v Alicanteju in Murcii, so pokazale, da imajo ti minerali ''100-odstoten takojšen učinek'', kadar so športniki izpostavljeni izrednim razmeram, kot so na primer vroči in vlažni pogoji na prvem Grand Slamu za OP Avstralije, kjer se je Španec letos spopadal s krči in vrtolgavico.

Redno uživanje naj bi izboljšalo fizično pripravljenost, povečalo stopnjo koncentracije in pospeševalo medcelično hidracijo.

Nadal se trenutno mudi na Mastersu v Miamiju, kjer je prav tako značilna visoka vlažnost, zato je na Florido prav gotovo pripotoval s kakšno plastenko čarobnega napitka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.