Šport > Nogomet
11 ogledov

Razkrito: Messi bi moral igrati le 15 minut

Messi Maxwell Barcelona PSG Paris Saint-Germain Liga prvakov četrtfinale EPA
Katalonski dnevnik Mundo Deportivo razkriva, da bi moral Lionel Messi po načrtu Barcelonine zdravniške službe za sredino tekmo proti Paris Saint-Germainu igrati največ 15 minut. Argentinec je po sili razmer igral kar enkrat več in ekipi pomagal do remija, ki je bil vreden polfinala. "Splačalo se je tvegati," je po tekmi dejal Messi.

Zdravniška služba Barcelone je od 2. aprila, ko se je Lionel Messi poškodoval na prvi tekmi četrtfinala proti Paris Saint-Germainu, vse moči usmerila v to, da bi argentinski zvezdnik na povratnem obračunu na Camp Nouu lahko sedel na klopi.

Klubski zdravnik Ricard Pruna in fizioterapevt Juanjo Brau, v katerega ima Messi veliko zaupanje, sta za Argentinca sestavila poseben načrt dela, ki mu je omogočil, da je odigral kar 30 minut sredine tekme, na kateri je Barcelona po njegovi akciji izenačila prek Pedra Rodrígueza in si priborila polfinale proti Bayernu.

Že dan po poškodbi, 3. aprila, je Messi začel trenirati dvakrat na dan, v petek poroča katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo. Tovrstna poškodba se sicer zdravi okrog dveh tednovtoda Messi se je povsem prepustil izkušnjam Braua, svojega "alter ega" v klubu in reprezentanci, piše Mundo Deportivo.

Ob dobrem rezultatu ne bi igral niti minute

Ker je obstajala možnost še hujše poškodbe, so vodilni v klubu skupaj z Messijem in Brauom odločili, da bo tekmo začel na klopi. "Če bi šla tekma dobro, potem Leo gotovo ne bi igral niti minute. Načrt je bil, da bi Messija v igro poslali le v primeru izjemne potrebe, in da bi odigral samo zadnjih 15 minut," dodajajo pri Mundu Deportivu.

Messi je po vodilnem golu rojaka Javierja Pastoreja takoj odšel na ogrevanje in na koncu odigral kar 30 minut tekme na Camp Nouu. Tudi ogrevanje je bilo prav posebna zgodba, saj je Brau vztrajal, da mora Messi kar najbolje ogreti poškodovano mišico, da bi zmanjšal možnost nove poškodbe. Argentinec je ob igrišču tekel in se raztezal kar deset minut.

Na klopi verjetno šele čez osem dni

Po tem, ko je Pedro izenačil, je moral Messi pametno odigrati zadnje minute, saj je bila njegova naloga izpolnjena. Dan po tekmi je postalo jasno, da Argentinec poškodbe ni poslabšal, zdaj pa ima veliko časa, da povsem pozdravi mišico za prvo tekmo z Bayernom v Münchnu, ki bo 23. aprila.

Messi bo od trenerskega štaba dobil dovoljenje za veliko počitka. Na srečo Barcelona v španski ligi potrebuje le še štiri zmage, da bi tudi matematično osvojila naslov prvaka. Argentinec ne bo odpotoval v Zaragozo niti Tarragono, kjer bo Barça igrala tekmo katalonskega pokala proti Gimnàsticu.

Nekaj minut bi lahko argentiski zvezdnik dobil 20. aprila proti Levanteju, kjer bo verjetno začel na klopi in dobil nekaj zadnjih minut, da bi spet prišel v tekmovalni ritem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.