Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Razlika med ženskimi in moškimi sodelavci

sodelavki služba delo računalnik Shutterstock
Na delovnem mestu so razlike pri sodelovanju. Vas zanima, s kom se najbolj ujamete?

Raziskovalci z Univerze v Quebecu so prišli do zanimivih podatkov glede sodelovanja in kolegialnosti dveh žensk in dveh moških na delovnem mestu. Dve ženski, ki sta v podjetju na različnih položajih, bosta sodelovali slabše kot dva moška. Sodelavki, ki sta na istih položajih, pa ne bosta imeli nobenih težav in bosta dobro sodelovali.

Rezultati so potrdili prejšnja raziskovanja, ki so kazala, da ženske na nižjem položaju težje sodelujejo z žensko, ki jim je nadrejena. Moški so po drugi strani pripravljeni pozabiti na razlike in se posvetiti delu. Ženske se medtem bolje počutijo s sodelavko, ki je na istem položaju.

Znanstveniki so ugotovili, da je težava vedno pri ženskah, ko je ena močnejša od druge. V članku, ki je objavljen v Current Biology, je pojasnjeno, da je morda za to krivo pomanjkanje zaupanja z obeh strani.

Prejšnje raziskave so pokazale, da se ženske z nižjim statusom počutijo nelagodno pri sodelovanju z močnimi osebami ženskega spola. Pri moških je drugače, saj lažje povedo, kar mislijo, pri ženskah pa se pogosteje razvijeta zavist in jeza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.