Šport > Nogomet
44 ogledov

''Razmišljal sem o Unitedu''

cristiano ronaldo zlata žoga ballon d'or zürich EPA
Nogometaš leta Cristiano Ronaldo je na podelitvi zlate žoge priznal, da je razmišljal o vrnitvi k Manchester Unitedu, h kateri ga je najbolj goreče nagovarjal Rio Ferdinand.

Cristiano Ronaldo je v ponedeljek v Zürichu prejel zlato žogo (Ballon d'Or) za najboljšega nogometaša preteklega leta. Napadalec Real Madrida je najprestižnejšo individualno lovoriko prejel drugič v svoji karieri in prekinil monopol Lionela Messija, ki je zmagal zadnja štiri leta.

Ronaldo se je potem, ko je kot nogometaš Manchester Uniteda prvič osvojil zlato žogo (2008), preselil v Real Madrid, ki je za njegov prestop plačal takrat rekordnih 94 milijonov evrov. Portugalski superzvezdnik je v Zürichu potrdil besede nekdanjega soigralca Ria Ferdinanda, ki je pred dnevi razkril, da je želel Ronalda zvabiti nazaj na Old Trafford.

''Res je, da sva se z Riom veliko pogovarjala in poskušal me je prepričati, da se vrnem k Unitedu. Rio je moj dober prijatelj, veliko let sva skupaj igrala za Manchester United in v tistem času sva bila tudi soseda. Fantanstičen fant je, ki me je poskušal prepričati, naj si premislim. Razmišljal sem o Unitedu, še vedno je v mojem srcu. V tem klubu sem igral šest let. Rad ga imam. Tam imam veliko prijateljev in želim jim le najboljše,'' je povedal Ronaldo, ki so ga med zahvalnim govorom premagale solze. Portugalec je v glasovanju za zlato žogo prejel 1365 glasov, Messi jih je dobil 1205, Franck Ribéry pa 1127.

Ronaldo je v letu 2013 zabil 69 golov na 59 tekmah in Portugalski pomagal do uvrstitve na SP 2014. ''Nimam besed, s katerimi bi opisal ta trenutek,'' je ob sprejemu nagrade dejal vidno ganjeni Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.