Slovenija
35 ogledov

Razpis državnega zbora za prosto delovno mesto potekel na dan, ko je bil objavljen

parlament Anže Petkovšek
Bralka nas je opozorila na neobičajen razpis za prosto delovno mesto, na katerega je naletela na spletnih straneh državnega zbora. "Rok za prijavo poteče isti dan kot je objavljen, znotraj besedila pa je rok za prijavo določen za nazaj. Je to malomarnost (ki jo plačujemo davkoplačevalci) ali fiktivni razpis," je zapisala.

Ko smo na spletnih straneh državnega zbora preverjali domnevno sporen razpis, smo res naleteli na nenavadne časovne omejitve.

Javni natečaj za uradniško delovno mesto svetovalec je bil objavljen 6. 11. 2015, na isti dan je potekel tudi rok za prijavo, v tekstu razpisa pa je rok za prijavo postavljen še pet mesecev pred tem, torej 5. 6. 2015.

O nenavadnih zahtevah razpisa smo povprašali pristojne v državnem zboru, kjer so nam pojasnili, da je pri objavi razpisa na njihovih spletnih straneh prišlo do napake, ki se je pojavila zaradi testiranja sprememb portalskega modula za objavo prostih delovnih mest.

DZ: "Razpis bi moral biti viden le v testnem okolju"

"Objava bi morala biti vidna samo v internem testnem okolju informacijskega sistema državnega zbora, vendar se je ob prehodu v uporabo, vsebina pomotoma javno objavila. Ko smo bili na objavo opozorjeni, smo zapis umaknili s spletnega portala," poudarjajo.

"Napako obžalujemo in se zanjo vaši bralki in vašemu mediju opravičujemo," so še dodali v državnem zboru.

Podrobnosti razpisa si lahko sicer pogledate na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Papaja Popi 17:47 27.november 2015.

    Plavi-milSe strinjam, vendar Cerar nima nobene veze z tem.Vse vlade so enake , vrez izjeme.

  • Plavi-mil 11:48 27.november 2015.

    Iskalci zaposlitve brez vez nimajo šans, da dobijo službo, vse v imenu etike in morale po Cerarjevo.

  • blueone 09:49 27.november 2015.

    mhm to bo verjetno nepotizem