Slovenija
66 ogledov

Razpis priredili, da se je lahko prijavil

Zakaj mariborski občini problema ni uspelo rešiti v predpisanem roku treh let in Žurnal24 main
Razpis, ki ga je objavilo podjetje Nipa d. o. o., je bil prirejen za Mirana Ferka, priznava slednji.

Mariborsko podjetje Nipa je objavilo oglas, s katerim iščejo svetovalca poslovodstva, ki mora biti natakar, imeti pa mora tudi Fifa, Uefa ali primerljivo licenco. V podjetju Nigrad so pojasnili, da so razpisali zgolj minimalne standarde zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi kompetentni sedanji zaposleni ŠC Pohorje, ki so že opravljali tovrstne naloge.

Danes se je oglasil Miran Ferk, dolgoletni sodelavec podjetja ŠC Pohorje, ki mu je bil razpis pisan na kožo. "Razveselilo me je, da so v podjetju Nipa opazili moj angažma in minimalne standarde določili na način, da se lahko za delovno mesto prijavim tudi jaz. Zmotilo pa me je, da med pogoji niso bile dovolj poudarjene profesionalne izkušnje, ampak le formalna izobrazba in certifikat. Res je, da sem po poklicu natakar, vendar si po vsem tem takega odnosa medijev do mojega dela nikakor nisem zaslužil," je pojasnil Ferk in dodal, da se na zloglasni razpis ne bo prijavil.

Po zaključku dela v ŠC Pohorje si bo vzel čas za počitek, kariero pa najverjetneje nadaljeval v tujini, saj dobiva zelo mikavne ponudbe. Po njegovih besedah se je še enkrat izkazalo, da je slovensko delo bolj cenjeno v tujini in da zato ne vidi razloga, "da bi še vztrajal v tako nehvaležnem okolju"

Ferk je poudaril, da je v minulih letih veliko naredil na področju športnega turizma in navezal stike s klubi in športnimi zvezami s področja nogometa in hokeja po vsem svetu. Licenco UEFA ima od leta 1999, kar mu omogoča organizacijo prijateljskih nogometnih tekem. Kot pravi, je z delom na področju mednarodnega športnega turizma zapolnjeval kapacitete ŠC Pohorje, pa tudi drugih mariborskih hotelov.

Direktor Nigrada in njegove hčerinske družbe Nipa Vladimir Krajcer, je zaradi prirejenega razpisa odstopil kot direktor Nipe. Po poročanju Večera pa še vedno ostaja šef Nigrada. "Bil sem pod stresom, dogajalo se je ogromno stvari, pritisk medijev je bil velik," je dejal Krajcer.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:06 31.julij 2014.

    Pol je že boljš da se ustreznost kandidata ugotovi na podlagi podrobnega sprejemnega strokovnega izpita za službo in števila točk pri le tem.

  • mihatirs 13:45 31.julij 2014.

    Haha, zdej je pa on žrtev, k so zvohal kaj so mel v planu...marš na polje!

  • c1305166 13:17 31.julij 2014.

    Ja koliko pa je natakarjev s Fifa licenco??? Minimalni standardi? A se oni delajo norca iz nas?