Svet
19 ogledov

Razširitev družine Trump

Donald Trump EPA
Na Twitterju so najavili prihod novega dojenčka; prvega otroka je najavil 33-letni srednji sin ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ivanka je medtem uradno v Beli hiši postala svetovalka svojega očeta. Uradnega delovnega mesta oz. naziva ne bo dobila.

33-letni srednji sin ameriškega predsednika Erica Trumpa je včeraj na Twitterju najavil prihod novega dečka v "TeamTrump". Deveti vnuk predsednika Trumpa naj bi se rodil septembra, Eric je sicer tretji otrok Trumpa iz njegovega prvega zakona.

Ivanka dobila svojo pisarno v Beli hiši

Hči predsednika ZDA Donalda Trumpa, Ivanka Trump, ki že ima pisarno v drugem nadstropju zahodnega krila Bele hiše, medtem tudi uradno postaja svetovalka svojega očeta, je poročanje ameriških medijev potrdil predstavnik administracije. Dobila bo pooblastila za dostop do zaupnih informacij, ne bo pa imela uradnega delovnega mesta oz. naziva niti plače.

Ivanka Trump je prek svojega odvetnika zagotovila, da bo upoštevala vsa etična pravila ameriške vlade, čeprav sploh ne bo imela uradnega naziva in položaja. Ivanka ima svoje podjetje, vendar pravi, da bo le svetovala očetu, kot da mu je že vse življenje.

Kot je za portal Politico dejal njen odvetnik Jamie Gorelick, je nekaj novega, da bo odrasel otrok predsednika ZDA "aktivno vključen v delo administracije". Njena vloga bo po njegovih besedah, da bo "oči in ušesa" Donalda Trumpa in mu bo nudila nasvete z različnih področij.

Odrasle otroke sta sicer imela nazadnje Ronald Reagan in George Bush starejši, vendar ti niso imeli uradne vloge v Beli hiši. George Bush mlajši je pomagal v času očetove predsedniške kampanje, poroča STA.

V Beli hiši sta tako sedaj tako Ivanka kot njen mož Jared Kushner, ki ima uradni naziv višjega svetovalca predsednika ZDA.

Kot piše BBC, je domnevni vpliv para na predsednika ZDA sprožil vprašanje o morebitnem konfliktu interesov. Bil je tudi povod za razpravo o mejah družine Trump med političnimi in poslovnimi dejavnostmi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2