Svet
25 ogledov

Razveljavili žreb lota

loto youtube.com
V Nemčiji so razveljavili žreb lota, saj v bobnu ni bilo vseh kroglic s številkami.

Štirinajsti krog lota v Nemčiji je neveljaven, saj je bilo med žrebom v bobnu le 47 od 49 kroglic s številkami. Dve številki, 46 in 47, sta se namreč zaradi tehnične napake zataknili. "Napravo bomo pregledali. Vse bomo obrnili na glavo," je povedal Clemens Buch, predstavnik nemške loterije, in dodal, da bodo pod drobnogled vzeli tudi kroglice. Preiskava naj bi se končala do prihodnje srede, ko bo nov žreb. V pravilniku piše, da se morajo uporabiti enake žogice, ki jih do naslednjega žreba shranjujejo v sefu v zaklenjenem kovčku.

"Zmagovalne" številke včerajšnjega žreba so bile 3, 8, 11, 26, 32, 40 (dodatna številka 9). Tisti, ki so se prehitro razveselili denarja, pa loterije ne morejo tožiti, saj Nemci po vsakem žrebu izpostavijo, da so številke "ohne  Gewähr", se pravi, da ni garancije za popolnost in pravilnost objavljenih rezultatov. Če Nemci do tega trenutka niso vedeli, zakaj sta ti dve besedi za odgovorne tako pomembni, to vedo sedaj.

V skladu za šestico je bilo 11 milijonov evrov.

Komentarjev 2
  • jzzzze 14:45 04.april 2013.

    in taki šalabajzerji bi radi evropejce učili red in disciplino!

  • Stolp 14:44 04.april 2013.

    Huje je bilo za tistega, ki je rekel: "Ah saj nisem zadel!" in listek vrgel stran bo pa zadel v ponovnem žrebanju. K sreči si večina ljudi na zapomni vplačanih kombinacij razen če je bila kaka sistemska.