Slovenija
11 ogledov

Razvojna banka Sloveniji za begunce 1,5 milijona evrov

Begunci v Sloveniji EPA
Slovenija bo prejela 1,5 milijona evrov iz posebnega sklada za begunce in migrante pri Razvojni banki Sveta Evrope.

Ministrica za obrambo Andreja Katič ter skrbnik novega sklada za begunce in migrante pri Razvojni banki Sveta Evrope Stephan Sellen sta danes podpisala pogodbo o donaciji v višini 1,5 milijona evrov iz posebnega sklada za begunce in migrante kot pomoč državam članicam CEB.

Razvojna banka Sveta Evrope je zaradi povečanja migrantskih tokov ustanovila poseben sklad za begunce in migrante (Migrant and Refugee Fund), namenjen za pomoč državam članicam CEB, ki so najbolj obremenjene s trenutno migrantsko krizo.

Namenjen je financiranju delovanja, izgradnje in obnove centrov za sprejem in nastanitev beguncev oziroma migrantov ter drugim investicijskim in tekočim stroškom pri oskrbi.

Slovenija je 29. oktobra zaprosila za odobritev pomoči iz tega sklada, odobrenih ji je bilo 1,5 milijona evrov. Ministrica Katičeva je napovedala, da bodo nepovratna sredstva porabljena za nakup 100 bivalnih zabojnikov, 10 sanitarnih zabojnikov, 10 kombiniranih vozi ter tovornega vozila za prevoz in namestitev bivalnih ter sanitarnih zabojnikov. 

Komentarjev 5
  • h3o 09:15 17.november 2015.

    Za slovence bodo novi davki!

  • Mirna Peč 20:23 16.november 2015.

    Slovenci pa umiramo na obroke...

  • Avatar praufo
    praufo 19:48 16.november 2015.

    Begunci so pač več vredni, kot lasten narod, tako pač je, živele volitve, ki se jih nikoli več ne bom udeležil