Šport
83 ogledov

Plišaste igrače prekinile tekmo v Trbovljah

RD Rudar Trbovlje Jadran Hrpelje Kozina večer plišastih igračk
1/17
Andrej Sajovic
Pretekli konec tedna so tekmo z dobrodelno noto odigrali tudi v Trbovljah. Ekipa Jadran Hrpelje - Kozina je bila gost Rudarja, v dvorani Polaj pa so izvedli "večer plišastih igračk", kot so ga poslovenili domačini.

Zadnje srečanje 2. DRL v letu 2013 so rokometaši in navijači trboveljskega Rudarja začinili z dobrodelnostjo. Okrog 400 gledalcev je videlo zmago "knapov" nad ekipo Jadran Hrpelje - Kozina (33:24), ob tem pa so s simpatično gesto nekaj prispevali tudi k dobrobiti lokalne skupnosti.

Že pred srečanjem je vodstvo kluba namreč sporočilo, da bo po petem golu domačih sledil Teddy bear toss, torej metanje plišastih igračk na parket. Akciji so se pridružili tudi gostujoči Primorci, ki so že pred obračunom predali dve zajetni vreči "pliškov". 

"December je čas obdarovanja in dobrodelnosti. Na podlagi tega smo se tudi pri RD Rudar Trbovlje odločili, da bomo izpeljali večer plišastih igrač, kakor smo ga sami poslovenili. Odziv je presegel naša pričakovanja," je pojasnil sekretar kluba Žare Sladič.

To bo postala tradicija

Rudar je s 5:2 povedel ob koncu sedme minute, ko je gostujočega vratarja premagal Gregor Jukić. "Podarjene plišaste igračke, ki smo jih zbrali kar 526, bomo razdelili na dva dela. Pripravljena bo dobrodelna dražba, kjer bomo del igrač po simbolični ceni (dva evra, op. a.) prodajali, izkupiček pa bomo podarili pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje, kjer bodo nato s pridobljenim denarjem kupili pripomočke in igrače, ki bodo primernejše za rabo v zdravstvenih ustanovah. Drugi del igrač pa bomo podarili Rdečemu križu, ki bo nato 'pliške' razdelil med otroke, ki bodo takšnih daril najbolj veseli," je načrte opisal Sladič, ki ga je odziv gledalcev pozitivno presenetil.

"Večer plišastih igrač bomo naslednji december gotovo ponovno organizirali, to bo postala tradicija. Naslednje leto želimo zbrati tisoč igračk," je napovedal klubski funkcionar, ki skupaj s sodelavci, igralci in trenerji želi Rudarju vrniti mesto med slovensko rokometno elito. 

Propadli klubi močno zaostrili konkurenco

RD Rudar Trbovlje Jadran Hrpelje Kozina večer plišastih igračk | Avtor: Andrej Sajovic Andrej Sajovic
Trboveljski klub je po več kot pol stoletja ponosnega obstoja namreč skoraj povsem "mrknil" pred štirimi leti. Rudar takrat ni več zmogel igranja v prvi ligi in je izstopil iz tekmovanja. Za kratek čas se je klub posvetil le delu z mladimi, pred dobrima dvema letoma so se odločili, da spet poskusijo s članskim moštvom, tokrat v tretjem rangu tekmovanja. Prvo sezono so se trboveljski mladeniči učili, lani so bili že povsem blizu napredovanja, tudi letos so v igri za 1.B ligo

Povratek na pota stare slave Rudarju onemogoča tudi dejstvo, da so podobno usodo doživele tudi druge rokometne sredine, ki se spet postavljajo na noge. Propad slovenjgrajškega Preventa, škofjeloškega Terma, koprskega Cimosa, hrpeljskega Gold Cluba in drugih nekoč uspešnih kolektivov je Rudarju namreč priskrbel hudo konkurenco v boju za napredovanje. Tudi tokratni gostje iz Hrpelj se ponašajo z dolgo in bogato rokometno tradicijo, v obeh klubih so že izkusili tudi igranje na evropski ravni.  

V soboto prihaja Makedonija

"Glede na obisk na tekmah mislim, da imajo ljudje radi rokomet in ga na neki način tudi potrebujejo. Veliko ljudi si v Trbovljah spet želi gledati solidno ekipo. Mi se trudimo, da bi v čim krajšem času prišli v 1.B ligo, sčasoma pa seveda tudi nazaj med slovensko elito. Delamo pa z našimi fanti, vsi so Trboveljčani, vsi so 'zrasli' v Rudarju. Želimo še bolj vključiti okolico, da se bodo ljudje vračali v dvorano Polaj, ker se bodo tam imeli dobro," je zaključil Sladič, ki je ponosen, da ima Rudar zelo mlado ekipo (za člane igrajo mladinci in tudi kadeti), v mlajših kategorijah pa tudi nekaj reprezentantov. 

Nagrada za dobro delo je s strani Rokometne zveze Slovenije prišla v obliki organizacije prijateljske tekme med Slovenijo in Makedonijo, ki bo četi Borisa Denića služila za pripravo na nadaljevanje kvalifikacij za SP. Srečanje je v dvorani Polaj na sporedu to soboto (28.12.) ob 17. uri.

Na odmor kot peti

In tekma? Rudar je slavil s 33:24 (17:12), potem ko je gostom pobegnil za sedem zadetkov (13:6) že sredi prvega polčasa, na odmor so domačini odšli ob prednosti petih golov (17:12). V drugem polčasu so se gostje sicer približali na le pet zadetkov zaostanka (26:21), končnico pa so bolje odigrali "knapi". Rudar na zimski odmor odhaja kot peti na lestvici, Jadran pa kot sedmi.

2. DRL, 12. kolo:

Rudar : Jadran HK 33:24
Habjan 9, Grošelj 7, Jukić 4, Dobravc in Frece po 3; Poles 6, Valenčič 5, Koštric 4, Zobec 3. 

Pomurje : Radovljica 40:27
Mitol Sežana : Koper 2013 20:29
Ajdovščina : Arcont Radgona 31:30
GrčaKočevje : Alples Železniki 28:30
Brežice : Krim-Olimpija 32:26
Škofljica : Črnomelj 30:28

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.