Šport
18 ogledov

Rdeča krila nadkrilila aktualne prvake

detroit red wings nhl Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme, v katerih so na treh tekmah slavila domača moštva iz Pittsburgha, Detroita in Calgaryja.

V Detroitu je bil zmagovalec tekme znan šele v šestem krogu kazenskih strelov, ko je bil natančen Darren Helm, nato pa je domači vratar Jonas Gustavsson ustavil poskus Andrewa Shawa za domačo zmago. "Naše vrste so nekoliko oslabljene, a ekipa je še vedno dovolj povezana in znova smo lahko pokazali dobro predstavo," se je po skalpu velikega Chicaga, trenutno drugega moštva lige, smejalo Patricku Eavesu.

Chicago je bolje začel tekmo, a je nazadnje doživel hladen tuš, čeprav je v rednem delu dvakrat vodil. Aktualni lastniki Stanleyjevega pokala so povedli z 2:0 že v prvih 11 minutah tekme; najprej je bil v deveti minuti dvoboja uspešen Marian Hossa, nato pa je v 11. minuti povišalAndrew Shaw.

Detroit trikrat znižal in povedel

Detroit je odgovoril že v 12. minuti, ko je Tomaš Tatar zmanjšal na 1:2, nato pa je za izenačenje dobri dve minuti pred koncem prve tretjine poskrbel Eaves. Tudi v drugi tretjini so se nadaljevale izmenjave. V 26. minuti je Chicago povedel s 3:2 s golom Patricka Sharpa, a je že dobro minuto kasneje Kyle Quincey izenačil, v 32. minuti pa so domači prvič na tekmi povedli s 4:3. Chicago je v 46. minuti dvoboja vendarle izsilil podaljšek s 4:4 in z golom Markusa Krugerja.

Na preostalih tekmah so Philadelphia Flyers na domačem ledu izgubili proti ekipi Carolina Hurricanes z 2:3, Pittsburgh Penguins so bili s 5:1 boljši od Montreal Canadiens, Calgary Flames pa so s 3:2 odpravili Phoenix Coyotes.

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 2:3
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 5:1
Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 5:4*
Calgary Flames : Phoenix Coyotes 3:2

* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.