Šport > Nogomet
36 ogledov

Rdeči alarm v Madridu: Bala muči hernija?

Bale Ronaldo Real Madrid Atletico Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Španski dnevnik MARCA je v sobotni izdaji postregel z bombo – najdražjega nogometaša v zgodovini Garetha Bala naj bi poleg poškodbe mišice mučila hernija diskusa, ki so jo odkrili in zamolčali že na prvem pregledu. Klub zanika.

"Gareth Bale ima hernijo diskusa. Gre za vretenca L5-S1, pri dveh pa gre še za zdrsnjen disk. Gre za hudo poškodbo, ki mu za zdaj ne povzroča težav in ga ne bo ovirala pri igri na kratek rok, toda v prihodnosti bi ga lahko primorala v premor, morda pa bo potreboval tudi operacijo, če ne bo pozitivnega napredka," poroča MARCA.

Besede iz sobotne izdaje najbolj branega dnevnika so povzročile pravi vihar. Španski kolegi nadaljujejo, da so zdravniki Real Madrida po rekordnem stomilijonskem prestopu Garetha Bala že 2. septembra zaznali nepravilnosti na zdravniškem pregledu. Predsednik kluba Florentino Pérez prestopa ni mogel ustaviti. Verjetno pa niti ni želel. Na kocki je bilo le preveč.

Ostal hladen kot led

"Poškodba je prižgala vse alarme v kliniki Sanitas La Moraleja, od koder so o poškodbi hrbta, ki muči nekdanjega člana Tottenhama, obvestili Florentina Péreza," nadaljuje MARCA."Nogometaš je kljub temu hladen kot led zagotovil, da ne čuti niti najmanjših bolečin v hrbtu in da nikoli v karieri ni imel kakršnihkoli težav v tem predelu telesa."

Kraljevi klub je bil na čelu s predsednikom tako pred brezizhodno situacijo – dogovor s Tottenhamom je bil že sklenjen, rekordni znesek (čeprav Real še naprej trdi, da je plačal zgolj 91 milijonov evrov) tudi pripravljen za odhod z osiromašenega bančnega računa. Pérez si je z nakupom novega galaktika seveda kupoval glasove zaslepljenih volivcev, prav nič, niti rdeči alarm zaradi poškodbe, ni moglo preprečiti pompozne predstavitve Valižana na Bernabéuu.

Higuaín s hernijo na hladnem štiri mesece

"Ker igralec ni čutil bolečin, je poškodba prešla v drugi plan na Santiagu Bernabéuu. Toda tisti, ki so lahko videli magnetno resonanco, vedo, da se mu lahko v katerem koli trenutku vrne kot resna težava," pišejo španski kolegi.

Zdravniki kluba so takoj po odkritju nepravilnosti zakopali v delo, še dodajajo pri MARCI. Mišičasta postava velškemu blisku zaenkrat še dovoljuje, da bolečin ne čuti, zdaj pa madridske bele halje preučujejo vse možnosti, da se mu poškodba ne bi poslabšala, kar bi verjetno pomenilo operaicjo.
Podobne težave so mučile argentinskega napadalca Gonzala Higuaína. Zdaj že nekdanji član kluba je pod nož odšel okoli novega leta 2011, kljub optimističnim napovedim po hitrem dvo- ali trimesečnem povratku pa se je vrnil šele aprila.

Mesece, leta ali celo kariero

"Koliko časa lahko zdrži tako?" je po pisanju MARCE vprašanje za milijon evrov. Morda mesece, a tudi leta ali kar celotno kariero. Pri Realu seveda upajo, da se stanje ne bo poslabšalo, a je v tem trenutku to nemogoče napovedati. Glede na nehuman način, na katerega so pri belem baletu povsem nepripravljenega Valižana pošiljali v ogenj v španski ligi in Ligi prvakov, obeti skupaj z ubijalskim urnikom niso dobri.

"Igranje dveh tekem na teden se zdi težko za igralca, ki ga muči hernija in zdrsnjen disk," še poroča MARCA. Bale je, zavedajoč se grožnje, še bolj odločen, da z rednimi vajami na problematičnih delih telesa prepreči poslabšanje, zdravniki pa bodo redno nadzirali njegov napredek.

Strah pred zgodovinskim polomom

Valižan sicer od ponedeljka dalje v klubski bazi Valdebebas opravlja skrajšani predsezonski trening, s katerim ga želi trener Carlo Ancelotti s sodelavci dovolj dobro pripraviti na tekmi z Juventusom  Ligi prvakov in Barcelono v La Ligi. 

"Trenerja ne skrbi njegova poškodba, druga reč pa so fizioterapevti in zdravniki ekipe. Igralca morajo nadzirati do maksimuma, da se ne bi zadnji nakup Florentina Péreza spremenil v eno najslabših naložb v zgodovini Real Madrida," pristavljajo španski kolegi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.